Deki se oprostio, Andrija postao najmlađi reprezentativac u pobedi Srbije nad Japanom! (FOTO) (VIDEO)

U prijateljskom meču protiv "samuraja" koji su "orlovi" dobili sa 2:0, Stanković nastupio 103. put za nacionalni tim, čime je postao rekorder u srpskom fudbalu, a rekorder je i Andrija Živković, koji je zaigrao sa svega 17 godina i 92 dana

  • 6

Fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je odmerila snage sa Japanom u prijateljskom meču u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" i slavila sa 2:0 golovima Dušana Tadića u 59. i Miloša Jojića, debitanta u nacionalnom timu, u 90. minutu. Japan je inače prva  selekcija koja je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, gde nas, nažalost, neće biti.

Utakmica, uprkos tome što nije takmičarska, ima istorijski značaj za nas, jer je Dejan Stanković po 103. put obukao reprezentativni dres, čime se osamio kao rekorder po broju nastupa za naš državni tim, dosad je bio izjednačen sa Savom Miloševićem, a Andrija Živković postao je najmlađi fudbaler koji je nastupio za Srbiju sa 17 godina i 92 dana. Da sve bude lepše imao je velikih zasluga za drugi gol, jer je deo akcije išao preko njega.

Stanković je na terenu proveo svega deset minuta, posle čega se oprostio uz aplauze i počasni špalir srpskih i japanskih reprezentativaca, a kapitensku traku predao je Branislavu Ivanoviću.

Utakmica je do kraja zadržala prijeteljski karakter, nije bilo grubosti, a ni mnogo prilika za gol. Japanci su u nekoliko navrata pretili, ali uglavnom su bili neprecizni, a u nekoliko situacija golman Vladimir Stojković izvanredno je intervenisao.

TOK MEČA

1. minut - Meč je počeo.

10. minut - Dejan Stanković napustio je teren uz aplauze i počasni špalir. Zamenio ga je Ivan Radovanović.

14. minut - Upravo je Radovanović asisitirao Ivanoviću koji promašuje.

24. minut - Opasan napad Srbije, izblokiran udarac Tošića posle nesebičnog dodavanja Đorđevića, golman kavašima hvata bez problema.

25. minut- Tošić je oprobao šut iz slobodnog udarca, solidan pokušaj, ali van okvira gola.

30. minut - Odlična šansa za Japan posle kombinacije, Stojković sjajno brani šut kagave koji je izbio sam pred njega posle dodavanja Honde.

43. minut - Slobodan udarac za Japan, Honda snažno tuče, Stojković odbija u korner.

45. minut - Poluvreme, sudija nije nadoknađivao vreme zbog oproštaja Stankovića. Sve što je viđeno bilo je u prilično prijateljskom tonu, kakav je i status utakmice.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

50. minut - Stojković u dva navrata interveniše, prvo zajedno sa Ivanovićem posle centaruta izbacuje loptu iz kaznenog prostora, a onda hvata pokušaj dubinskog dodavanja.

58. minut  -Opasan šut Enda, na sreću malo neprecizan.

59. minut GOOOL 1:0 -Na asistenciju Baste koji se oslobodio driblingom, Dušan Tadić iz blizine trese mrežu Japana i dovodi Srbiju u vođstvo. Kavašima je bio nemoćan.

6o. minut - Ponovo istorijski trenutak, Andrija Živković ulazi i igru i postaje najmlađi reprezentativac Srbije ikada. Na teren u su izašli još Luka Milivojević i Stefan Šćepović, dok je meč završen za Tošića, Đorđevića i Matića.

71. minut - Umalo izjednačenje Japana, Okataki sa svega nekoliko metara promašuje gol.

86. minut - Nova izmena srpskog selektora Siniše Mihajlovića, Radovanovića, koji je malo pre toga dobio udarac, menja Jojić.

88. minut - Nova prilika za Japance, ali kao i u predhodnim situacijama, neprecuizan šut, ovog puta sa ivice šesnaesterca.

90. minut GOOOL 2:0 - Munjevita kontra "orlova" Živković je "povukao" napad poslao lopta nedesno Šćepoviću, ovaj pronalazi Jojića koji debi u reprezentaciji kruniše golom.

SRBIJA - JAPAN 2:0

(Tadić 59, Jojić 90)

Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 7.000. Sudija: Firat Ajdinus (Turska)

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Rukavina, Tomović, Nastasić, Matić (od 60. Milivojević), Stanković (od 10. Radovanović) (od 86. Jojić), Tošić (od 60. Živković), Basta, Tadić, Đorđević (od 60. S. Šćepović).

JAPAN: Kavašima, Ušida, Nagatomo, Endo, Okazaki, Kagava, Honda, Kakitani (od 67. Kiotake), Kino, Hasebe (od 67. Hosongai), Jošida.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    11. oktobar 2013 | 20:25

    Čovek se oprašta od reprezentacije Srbije, Novi Sad je Srbija , šta je sporno

  • Zemunac

    11. oktobar 2013 | 18:48

    Nisam ni znao da igrate....

  • misa tumbas

    11. oktobar 2013 | 18:38

    Zasto se covek koji je igrao za CZ oprasta u Novom Sadu?? Ko je ovo organizovao nije bas pametan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA