TOMAŠEVIĆ: Među srpskim košarkašima ima i onih koji ne znaju ni tablicu množenja!

- Igrači napuštaju osnovnu školu već u sedmom razredu, velika većina ne ide ni u srednju, a njihovi roditelji se svađaju na tribinama i prekidaju utakmice - upozorava potpredsednik KSS

Potpredsednik Košarkaškog Saveza Srbije, Dejan Tomašević u izjavi za Telegraf otkrio je zastrašujuću istinu, koja se prećutkuje - naši mladi košarkaši su sve neobrazovaniji!

Tomašević tvrdi da igrači napuštaju osnovnu školu već u sedmom razredu, da velika većina ne ide ni u srednju školu, a da pojedini mladi igrači u Srbiji ne znaju ni tablicu množenja.

Potpredsednik KSS se zalaže za sistem školskog sporta u kojem bi obrazovanje bilo primarno, a sport bi dolazio posle.

- Mi iz Košarkaškog saveza Srbije smo apsolutno uz Ministarstvo i podržavamo njihove napore da se uradi novi zakon o sportu i da se više značaja da školskom sportu. Nadamo se da ćemo svi zajedno istrajati u tome, ne smemo da izgubimo bitku. Spremni smo da kao organizacija pomognemo Ministarstvu u svemu što treba - kaže na kraju potpredsednik KSS zadužen za takmičenja.

Ipak, da nije sve tako crno, govori i tekst Telegrafa iz februara ove godine gde smo predstavili sportiste među kojima ima i košarkaša koji su završili fakultete.

(D. J. /D. S.)