ZVEZDAŠI ZAPALILI DRUŠTVENE MREŽE: Navijači Crvene zvezde najavljuju osvetu Makabiju!

Zbog navijačkog transparenta "Mi smo Makabi, ko ste vi, jeb*te", besnih navijači "crveno-belih" najavljuju pakao za meč u Beogradu. Uvrede i prozivke na račun izraelaca preplavile Fejsbuk i Tviter

Burne su reakcije navijača Crvene zvezde na društvenim mrežama povodom transparenta "Mi smo Makabi, ko ste j....e vi?" na utakmici Evrolige između "crveno-belih" i Makabija u Tel Avivu.

U velikoj meri greškom medija zbog neisticanja da je ova kontroverzna poruka zapravo deo navijačih slogana pristalica iz Tel Aviva, brzinom svetlosti su se proširili komentari ljutih navijača, koji su koreografiju pred početak meča zamerili navijačima izraelske ekipe.

Prema tome, zaboravite na idiličnu situaciju od pre više od decenije, kada je posle meča Partizana i Makabija u Beogradu 30 minuta bilo zajedničkog navijanja. Grobari pevaju pesmu, a navijači Makabija zajedno s njima, oduševljeni ritmom domaćina bezbrižno pevaju u grotlu "Pionira".

Što se tiče Zvezde i Makabija, druga priča...

Najavljene su "osvete" za dolazak izraelske ekipe u Beograd, a mahom se pominje da bi povratna poruka mogla da prevaziđe okvire sporta i bude u vezi sa spoljnopolitičkim i istorijskim dešavanjima u Izraelu, što bi moglo potom da izazove i kazne Evrolige.

Iako najvatrenija Zvezdina navijačka grupa nema zvanične stranice na Fejsbuk i Tviter mrežama, na onim stranicama koje okupljaju desetine hiljada navijača "crveno-belih" pojavili su se komentari isprovociranih administratora.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)