ZVEZDA SILNA PROTIV CEDEVITE: Nelson ponovo junak trijumfa!

Košarkaši ''crveno - belih'' savladali su ekipu Cedevite rezultatom 73:59 uz fenomenalnu partiju Demarkusa Nelsona koji je ubacio 12 poena uz osam asistencija i pet skokova

Posle prve pobede u Evroligi nad Laboral Kućom košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Cedevite u derbi meču sedmog kola ABA lige rezultatom 73:59 i tako se izjednačili sa doskorašnjim liderom uz skor od pet pobeda i dva poraza.

Sjajna odbrana Zvezde i raspoloženost skoro svih igrača (čak devet njih se upisalo u strelce), ali ponajviše Nelsona i Katića glavni su razlog sigurne pobede ''crveno - belih'' protiv protivnika koji je tokom čitavog meča ofanzivnim skokovima pravio probleme Beograđanima.Klučni momenat meča dogodio se početkom treće četvrtine kada je Zvezda serijom od 8-0 stekla prvu dvocifrenu prednost koju do kraja nije ispuštala.

Najzaslužniji za trijumf domaće ekipe bili su Demarkus Nelson i Raško Katić sa 12 poena, dok su Šilb, Dženkins, Radenović i Simonović postigli po osam poena. Nurkić i Smit su bili najistaknutiji gostujući košarkaši s obzirom da su u prvom poluvremenu postigli ukupno 22 poena i bili jedini igrači koji su iz igre pogađali. Do kraja meča Amerikanac je zabeležio 22 poena dok je Nurkić meč završio sa 18 poena.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)