BUNDESLIGA: Herta slavila u Dortmundu, Leverkuzenu ni bod u Bremenu! (VIDEO)

Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen zabeležili nove poraze i tako se udaljili od borbe za titulu. Majnc slavio u Hamburgu, dok je Frajburg konačno pobedio

Rivali Bajerna sami predaju titulu timu iz Minhena. Bavarci ovog vikenda neće igrati Bundesligu (s obzirom da nastupaju na klupskom Svetskom prvenstvu), a glavni konkurenti to ne koriste.

Ekipe Borusije Dortmunda i Bajer Leverkuzena zabeležili su poraze u 17.kolu Bundeslige i time automatski udaljili od borbe za tron. Bolji od "milionera" bila je Herta na "Vestfalenu" rezultatom 2:1, dok su "farmaceuti" poraženi u Bremenu od domaćeg Verdera minimalnim rezultatom.

U ostalim mečevima, Frajburg je konačno zabeležio pobedu, pobedivši Hanover sa 2:1, dok je Majnc u goleadi u Hamburgu slavio sa 3:2. Ekipa Ajntrahta iz Braunšvajga savladala je Hofenhajm na svom terenu sa 1:0.

Ekipa Jirgena Klopa ne liči na prošlogodišnju Borusiju Dortmund. Oni su na svom terenu posle preokreta izgbuli od ekipe Herte rezultatom 2:1 i tako doživeli već peti poraz u sezoni, a treći zaredom na "Vestfalenu". Da poraz navijačima "milionera" bude još gorči, pomaže činjenica da je u četvrtak tim iz Dortmunda proslavio 104. rođendan.

Sve je dobro počelo po domaće, jer je prednost ekipi iz Dortmunda doneo  Marko Rojs već u sedmom minutu svojim osmim pogotkom. Izjednačenje gostima iz Berlina doneo je momak za koga se Borusija navodno interesuje, Ramos u 23. minutu na asistenciju Aliguli. Posle velike greške Šara sjajni Aliguli postiže pogodak i postavlja konačan rezultat.

(Telegraf.rs)