ĐOKOVIĆ: Jelena ne dolazi u Australiju!

Drugi teniser sveta polako diže nivo igre pred najveća iskušenja koja ga očekuju * Verenica putuje sa timom od Indijan Velsa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno nastavlja put ka odbrani titule na Australijan Openu, posle pobede nad Denisom Istominom.

Drugi reket sveta lagano povećava kvalitet igre iz meča u meč, jer mu tek predstoje najveći izazovi.

- Osećam se bolje na terenu kako turnir odmiče. Takođe na moju igru utiču i uslovi u kojima se mečevi igraju, a do sada sam igrao u tri različite situacije. Večeras je krov bio zatvoren, temperatura je pala za desetak stepeni - rekao je Đoković iosvrnuo se na finiš meča:

- Pri rezultatu 4:2 Denis je zatražio od publike da ga podrži, što su oni i učinili. Podigli su ga iz mrtvih i povećali pritisk do kraja meča. Napravio sam nekoliko grešaka, nisam želeo da meč ode u taj-brejk, jer bi tada možda otišli i u četvrti set - rekao je Đoković.

U četvrtom kolu Đokovićev protivnik biće italijanski teniser Fabio Fonjini koji je danas pobedio Sema Kverija.

- Fabio i ja smo odrasli zajedno, ali bez obzira što se dugo poznajemo i što smo prijatelji idem na pobedu. Svaki put u profesionalnom sportu kada izađeš na teren stalno težiš uspesima - rekao je Đoković i otkrio da verenica Jelena Ristić neće dolaziti u Melburn:

- Putovaće sa timom od Indijan Velsa - zaključio je Đoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Medigrup)