POBEDA, PA POLJUBAC: Novak se poigrao sa Istominom u tri seta! (FOTO)

Drugi reket sveta bez većih problema savladao Uzbekistanca rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 7:5) u poslednjem meču petog dana prvog Gren slema ove sezone

  • 2

Savet ''Što kraće ostati na terenu po ovakvim uslovima na ''Australijen openu''najbolji srpski teniser Novak Đoković bez pogovora je prihvatio i pobedom nad Uzbekistancem Denisom Istominom rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 7:5), posle dva sata borbe, plasirao se u osminu finala takmičenja koje brani i koje je četiri puta osvajao, a ubrzo nakon trijumfa poslao je poljubac u publiku.

Sa Bekerom u loži, Đoković je prvi set rešio za pola sata, drugi za 39 minuta da bi treći završio za 51 minut , ali ono što posebno raduje njegovog novog trenera jesu voleji koje je Đoković izgleda poboljšao, a po kojima je Nemac odranije poznat.

Australian Open Tennis

Nije Nole ni u jednom momentu, osim možda u finišu trećeg seta, dozvolio Uzbekistancu da se ponada da može do eventualnog iznenađenja. Odličan procenat prvog servisa, pravovremeni izlasci na mrežu, dobri voleji i smirenost u igri doneli su Đokoviću ubedljivu pobedu, mada ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Istomin posle prvog seta tražio medicinski tajm aut zbog bolova u levoj butini, posle čega se, u nekoliko navrata, sa bolnom grimasom kretao po terenu.

Đoković je već na početku prvog seta došao do brejka kojeg je do kraja sačuvao, a ista situacija dogodila se i u drugom setu pošto je u četvrtom gemu s nulom oduzeo servis protivniku.Uspevao je Istomin u karijeri nekoliko puta na gren slemovima da se vrati od 0:2 do 3:2, ali protiv dosta slabijih igrača nego što je Đoković koji je, doduše uz dosta muke, osvojio treći set i zakazao duel osmine finala sa Italijanom Fabiom Fonjinijem. Bila je ovo 161. pobeda srpskog tenisera na gren slem turnirima u karijeri.

Australian Open Tennis

Teniseri se nisu dobro ni zagrejali, a Đoković je posle osam minuta igre stigao do brejka. Doduše, oba igrača su dobili prve gemove na svoje servise, ali je Nole u trećem gemu šetao i prošetao Istomina, iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:1. Potvrda brejka je stigla posle odličnog servisa Srbina, ali se ni Istomin nije tako lako predavao te je smanjio na 3:2.

Sedmi gem doneo je ubedljivo najviše uzbuđenja, ali je Uzbekistanac uspeo da sačuva servis, smanji na 4:3 i koliko-toliko ostane u igri. Da Istomin ne planira olako da se preda videlo se u osmom gemu kada je imao 30:15, ali je Nole dodao gas i stigao do vođstva od 5:3 uz fenomenalan procenat prvog servisa.

Mlaki servisi Istomina, kakvih nema ni kod žena, doneli su Noletu set koptu koju je Srbin iskoristio i posle ravno pola sata poveo sa 6:3.

Australian Open Tennis

Nije dobro počeo drugi set za Uzbekistanca. Ne toliko zbog rezultata koliko zbog povrede koju je medicinsko osoblje moralo da sanira, ali je uzbekistanski teniser u nekoliko navrata tokom prvog gema, koji je Nole dobio, imao bolnu grimasu na licu. Ipak, uspeo je dobro da odservira za 1:1.

Međutim, u četvrtom gemu nije mogao ništa protiv strpljivog Noleta koji je sa nulom osvojio brejk u drugom setu (3:1) koji je, doduše teže nego što se očekivalo, potvrdio već u narednom gemu - 4:1. Svojim četvrtim asom na meču Đoković je stigao do vođstva od 5:2.

Prethodno je Istomin dobrim servisom osvojio svoj drugi gem.Sigurnim prvim servisima Nole je stigao do tri set lopte od kojih je već prvu iskoristio i stigao do drugog seta, posle 69 minuta igre - 6:3.

Australian Open Tennis

Nadali su se Novakovi navijači da će početak trećeg seta biti preslikana slika iz drugog kada je u trećem gemu uzeo brejk, ali je Istomin uspeo da spasi dve brejk lopte. Međutim, nije treću i Nole je stigao do 2:1 pred svoj servis. Mali šou imao je Istomin u petom gemu kada je sa nulom i par efektnih poteza smanjio na 3:2, ali je Đoković već u narednom gemu ''vratio'' dva gema viška.

Najpre 4:2, a potom i 5:3. Imao je Istomin prvu brejk šansu na meču posle duple servis greške Noleta i uspeo je da je iskoristi čime je izjednačio na 5:5. To kao da je razljutilo Noleta koji je ubrzo vratio brejk, a potom i odservirao za pobedu - 7:5.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogy

    17. januar 2014 | 14:48

    Idemo dalje Nole, svaka cast! Bilo je odlicno gledati te , bravo KRALJU!!!!!!! :-D

  • blllaaaa

    17. januar 2014 | 13:37

    Jeeeee, ovaj ruja ko da je iz Cernobila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA