Srbin u dresu Ukrajine srušio Amerikance, evrogol Albanca, poraz Danske! (VIDEO)

Protivnici Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine imali polovičan učinak, Albanci savladali nejake maltežane, dok su Danci poraženi na Vembliju. Ukrajinci na neutralnom terenu obradovali navijače trijumfom nad SAD

Gotovo sve reprezentacije danas igraju prijateljske utakmice. Za navijače i gledaoce u Srbiji je svakako najzanimljiviji meč koji srpska selekcija igra u Dablinu protiv Republike Irske, ali mnogi će sa interesovanjem posmatrati i kako će odigrati protivnici "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Pored toga u ovom terminu se igra i nekoliko svojevrsnih derbija.

Reprezentacija Albanije, koja se nalazi i istoj grupi sa Srbijom, savladala je na svom terenu nejaku selekciju Malte 2:0. Golovima u prvom i drugom poluvremenu albanski fudbaleri su lagano trijumfovali protiv nejednako kvalitetnog protivnika. Strelci su bili Baša u 26. i Meha u 53 minutu.

Posebno je bio efektan drugi pogodak koji je dao Meha koji je šutirao sa nekih 35 metara od protivničkog gola i pogodio desni gornji ugao golmana "ostrvljana".

Crna Gora je imala jaku proveru protiv jedne od najboljih afričkih selekcija, Gane i za mnoge su naši Južni susedi neočekivano ostvarili trijumf. Izabranici Branka Brnović trijumfovali su golom Damjanovića iz penala u prvom minutu utakmice.

Trebalo bi pomenuti da su za "sokolove" nastupili i igrači Crvene zvezde i Partizana - Kasalica, Savo Pavićević, Volkov i Drinčić.

Još jedno prizemljenje za fudbalere Bosne i Hercegovine! Posle poraza u prijateljskoj utakmici protiv Argentine prošle godine i "zmajevi" su poraženi i u prvom meču u 2014. godini. Bolji od izabranika Safeta Sušića bili su Egipćani 2:0.

Na neutralnom terenu Džeko i saigrači još jednom su pokazali da ne blistaju u mečevima koji služe kao priprema za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Posle 0:0 na poluvremenu, Gedo je doveo "faraone" u vođstvo u 53. minutu, a zimska akvizicija Čelsija, Mohamed Salah je desetak minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Ukrajine su u uprkos stanju u kome se nalazi njihova zemlja odigrali prijateljski meč i to protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država i pobedili 2:0, a jedan od strelaca bio je Srbin Marko Dević. U utakmici koja je odigrana na neutralnom terenu, na Kipru igrači iz zemlje na obali Crnog mora su pokazali da su kvalitetniji tim.

Jarmolenko je u 12. minutu doveo Ukrajince u vođstvo posle lepe akcije formalnih domaćina na ovom meču, da bi naturalizovani Ukrajinac Marko Dević u 68. minutu posle ubacivanja u prazan prostor i iz drugog pokušaja uspeo da savlada Hauarda i postavi konačan rezultat.

U jednom od derbija prijateljskih mečeva koji su i jednom broju reprezentacija poslužili kao pripremni za učešće na Mundijalu koje ih očekuje, fudbaleri Francuske su bili bolji od Holandije 2:0. "Trikolori" su pogocima u prvih 45 minuta zatvorili ovu utakmicu i onemogućili podmlađenom timu "lala" da izbori bolji rezultat.

Sjajni Benzema koji tokom čitave sezone blista u dresu madridskog Reala i pokazuje da će biti glavni igrač "galskih petlova" na šampionatu sveta u Brazilu, doneo je prednost domaćinu u posle pola sata igre. Pobegao je napadač francuske reprezentacije odbrani gostiju i jednu dubinsku loptu iz prve uhvatio i gotovo probušio mrežu Cilesena.

Desetak minuta kasnije Belz Matuidi je sjajno reagovao posle jednog centaršuta Kabaja i postavio konačan rezultat.

Još jedan protivnik Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine reprezentacija Danske iskoristila je ovaj termin da odigra meč i to sa svojim istorijskim rivalom Engleskom na čuvenom Vembliju. Skandinavci su se dobro držali tokom čitavog susreta, ali su ipak na kraju poraženi minimalnim rezultatom 1:0.

Nezaustavljivi Danijel Staridž nastavio je i u dresu reprezentacije da radi ono što radi u Liverpulu i golom u 82. minut doneo pobedu "Gordom Albionu". Trebal bi pomenuti da je Dancima u ovoj utakmici falio najbolji igrač Kristijan Eriksen, ali su i u njegovom odsustvu pokazali da su ozbiljan tim koji pre svega igra tvrd fudbal karakterističan za skandinavske zemlje.

U možda najzanimljivijem meču odigranom u ovom terminu sastali su se protivnici koji su igrali i u finalu poslednje Evropskog prvenstva Španija i Italija i ponovo su trijumfovali aktuelni šampioni "starog kontinenta" 1:0.

Držali su se "azuri" sat vremena da ne prime gol, ali su morali da pokleknu pred naletima "crvene furije". Pobednički pogodak postigao je fudbaler Barselone Pedro, a plod je akcije koja je karakteristična za igru trenutnih vladara planete.

Inijesta je povukao loptu sa svoje polovine, usledilo je kombinovanje nekoliko fudbalera pred golom Italijana, a uz dozu sreće pomalo lopta je došla do napadača Španije koji je matirao Bufona i doneo minimalnu pobedu svojoj ekipi.

Prijateljske utakmice, rezultati:

Japan – Novi Zeland 4:2

Indija – Bangladeš 2:2

Gruzija – Lihtenštajn 2:0

Rusija – Jermenija 2:0

Iran – Gvineja 1:2

Kosovo – Haiti 0:0

Azerbejdžan – Filipini 1:0

Litvanija – Kazahstan 1:1

Bugarska – Belorusija 2:1

Albanija – Malta 2:0

Alžir – Slovenija 2:0

Burkina Faso – Komori 1:1

Crna Gora – Gana 1:0

Grčka – Južna Koreja 0:2

Kongo – Libija 0:0

Mađarska – Finska 1:2

Mauritanija – Niger 2:1

Mozambik – Angola 1:1

Južna Afrika - Brazil 0:5

Senegal – Mali (19:00)

BiH – Egipat 0:2

Češka – Norveška 2:2

Izrael – Slovačka 1:3

Andora – Moldavija 0:3

Kipar – Severna Irska 0:0

Kolumbija – Tunis 1:1

Makedonija – Letonija 2:1

Luksemburg – Zelenortska Republika 0:0

Turska – Švedska 2:1

Gibraltar – Estonija 0:2

Rumunija – Argentina 0:0

Ukrajina – SAD 2:0

Austrija – Urugvaj 1:1

Švajcarska – Hrvatska 2:2

Irska – Srbija 1:2

Belgija – Obala Slonovače 2:2

Nemačka – Čile 1:0

Poljska – Škotska 0:1

Vels – Island 3:1

Australija – Ekvador 3:4

Engleska – Danska 1:0

Francuska – Holandija 2:0

Portugal – Kamerun 5:1

Španija – Italija 1:0

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)