Martineti: Srbija će tokom EP pokazati da je zemlja rvanja

Tri dana pred početak Evropskog prvenstva, predstavnici Rvačkog saveza Srbije obećali su dobru organizaciju prvom čoveku Svetske rvačke federacije

Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Rafael Martineti doputovao je u Srbiju povodom predstojećeg prvenstva Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu za seniore i seniorke.

Martineti je po dolasku na Aerodrom "Nikola Tesla" izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u Beogradu, koji, kako je naveo, smatra svojom drugom kućom.

- Drago mi je da se Evropsko prvenstvo održava u Beogradu, četiri meseca pre Olimpijskih igara. Na ovom takmičenju učestvovaće borci sa Svetskog prvenstva u Istanbulu, ali i druga grupa rvača, koja je kroz kvalifikacije izborila učešće. Za njih će ovo biti odličan test da uvide greške i spremni dočekaju kvalifikacije za Igre u Londonu - rekao je Martineti.

On je dodao da je kvalitet evropskih rvača na višem nivou u odnosu na ostale kontinente i da je zato veoma teško izboriti plasman na Olimpijske igre.

- Zahvalio bih se Rvačkom savezu Srbije, jer su i pre četiri godine organizovali slične turnire. Sombor će biti domaćin Svetskog kupa za juniore, i to je dodatni plus za Srbiju, za koju slobodno mogu da kažem da je zemlja rvanja - rekao je Martineti.

Prvog čoveka FILA dočekali su predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, direktor Organizacionog odbora EP Rajko Baltić i predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Nenad Lalović.

- Čast je i zadovoljstvo za našu zemlju i savez što ćemo organizovati EP. S obzirom na to da je reč o olimpijskoj godini, obećavam da ćemo se truditi da sve bude na izuzetno visokom nivou i da ćemo na lep način reprezentovati naš grad i zemlju - rekao je Trajković.

Direktor Organizacionog odbora EP Rajko Baltić rekao je da je takmičenje pripremano vrlo temeljno uprkos brojnim finansijskim teškoćama.

- Organizacija EP je odraz poverenja FILA prema Rvačkom savezu i saradnje iz ranijih godina. Savez ima potencijal da organizuje takmičenje po zahtevima koje propisuje najveće rvačko telo na svetu. Obezbedili smo najbolju halu, Beogradsku arenu, a nadam se da će i smeštaj zadovoljiti potrebe koje iziskuje oveko veliko takmičenje - rekao je Baltić.

Evropsko prvenstvo u rvanju biće održano od 6. do 11. marta u Beogradskoj areni.