DVA ŠOKA NA SP U ATLETICI: Katastrofa jamajkanskog sprinta, iznenađenje u bacanju kugle!

Svetsko prvenstvo u Londonu donelo neočekivane poraze

Svetsko prvenstvo u Atletici svakoga dana donosi nova uzbuđenja i iznenađenja.

>>> Peh za srpskog atletičara u Londonu: Ristić nije završio trku na 110 metara (FOTO)

Posle gubitka titule na 100 metara Juseina Bolta, novi udarac za jamajkanski sprint usledio je u ženskoj konkurenciji.

>>> DOŠAO JE KAO MUNJA I OBASJAO SVETSKU ATLETIKU: Posle Bolta ovaj sport više neće biti isti! (VIDEO)

Olimpijska šampionka na 100 i 200 metara, Elena Tompson doživela je težak poraz i trku završila na petom mestu. Dva velika neuspeha za jamajčanski sprint u samo dva dana.

Oba puta "krivci" su Amerikanci. U glavnoj ulozi ženskog finala našla se Tori Bovi koja je rezultatom 10,85 stigla do najsjajnijeg odličja. Posle bronze na prethodnom Svetskom prvenstvu, srebra na Olimpijskim igrama, Bovi se konačno popela na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Da sve bude još gore Jamajka je u finalu imala samo jednu atletičarku, dok je Obala Slonovače imala dve kao i Trinidad i Tobago. Ranije nije moglo da prođe finale bez četiri sprinterke sa Jamake.

Takmičarka iz Obale Slonovače, Mari-Žoze Lu okitila se srebrom, dok je Dafne Skipers osvojila bronzanu medalju.

Promene na vrhu i kada je u pitanju bacanje kugle. Svetsko prvenstvo u Londonu donelo je novog šampiona. Novozelanđanin Tomas Volš hicem od 22,03 metra ostavio je konkurenciju daleko iza sebe.

Nije uspeo zlatni sa prošlog šampionata sveta, Amerikanac Džo Kovač da ponovi uspeh,ovog puta njegovo bacanje je bilo dovoljno za srebrnu medalju. Hrvatski takmičar Stipe Žunić prijatno je iznenadio i  hitac od 21,46 pretvorio u bronzu.

(Telegraf.rs)