Ivana Španović u Srbiji pronašla raj na zemlji: Maldivi su mi se zgadili! (VIDEO)

Počele pripreme za novu sezonu nakon odmora po Srbiji

Nakon duge i uspešne sezone u kojoj je po treći put postala prvakinja Evrope, Ivana Španović je odmor provela u Srbiji.

Umesto dosadašnjih egzotičnih destinacija ovog puta je najbolja daljašica Evrope rešila da proputuje Srbijom i da je još bolje upozna.

Odmor koji je trebalo da traje 7, produžio se na 10 dana, zbog čega je i početak priprema za letnju sezonu prolongiran za još koji dan.

Vozeći se Srbijom videla je mnoge lepote, a najviše ju je fasciniralo Zaovinsko jezero na Tari.

Gde će obaviti pripreme ovog leta još ne zna, ali zna da to više neće biti Maldivi. Povreda koju je zadobila na prošlom prvenstvu Evrope vezana je i za mesto priprema, Maldive. Zbog toga na ova ostrva više neće ići jer je vežu loša sećanja na njih.

- Najviše sam se zadržala na Tari i Zaovinskom jezeru. U nekoliko dana sam videla sve, od 20 stepeni, do 5 stepeni i snega, sve sam doživela i bilo je prelepo. Što se tiče Maldiva, moram teška srca da kažem da su mi se zgadili, jer sam se posle tih završnih priprema povredila i to mi je neko loše sećanje i teška tema, ali sigurna sam da ćemo uskoro naći neko novo mesto - poručila je Ivana za Telegraf.

Nekoliko novih destinacija je u opticaju, a u aprilu će znati i gde će to biti. Zbog Svetskog prvenstva, koje je tek u oktobru na tu lokaciju moraće da ide dva puta.

Prvo takmičenje u letnjoj sezonu biće joj verovatno miting Dijamantske lige u Rimu 9. juna ali postoji mogućnot i za neko manje takmičenje pre toga.

Ivana je blistala na sajmu automobila; Foto: Nikola Tomić

Zbog novog načina bodovanja za odlazak na Olimpijske igre, gde su mitinzi kategorisani kao u tenisu, najbolja srpska atletičarka, šampionka Evrope, najavila je svoj nastup na ovogodišnjem prvenstvu Srbije koje će se održati 25. i 26. avgusta, najverovatnije na novom stadionu u Kraljevu. Po novom sistemu bodovanja državna prvenstva Srbije donose najviše bodova.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Ivana će sigurno skakati na, možda i najbitnijem reprezentativnom takmičenju, ekipnom prvenstvu Evrope koje će se održati 10. i 11. avgusta u Skoplju. Ovo takmičenje je važno jer se sabiraju rezultati svih atletičara u svim disciplinama i u muškoj i ženskoj konkurencii gde najbolji idu u rang više a najslabiji ispadaju. Ovo je jedino atletsko takmičenje gde je bitna cela ekipa a ne pojedinac za sebe.

Na sajmu automobila došla je da podrži svog prijatelja i kolegu Strahinju Jovančevića koji je dobio ključeve kola kao poklon od Folksvagena, sponzora atletskog saveza Srbije. Ivana je već imala tu čast da od ove kompanije dobije automobil.

Foto: Nikola Tomić

VIDEO: Strahinja Jovančević o novom automobilu i pripremi za letnju sezonu

(Telegraf.rs)