Ameri imaju vanzemaljce za Tokio, četvoro takmičara postiglo druge najbolje rezultate u istoriji!

Neverovatan dan na mitingu u Oregonu za atletičare SAD

Foto: Tanjug/AP

Kakav dan na atletskom mitingu u Judžinu, Oregon.

Tamo je ovih dana bio održan miting koji je ujedno bio i kvalifikacioni za olimpijske igre u Tokiju, a navijači i ljubitelji atletike imali su šta da vide: atletske superljude. Prisustvovali su nekim zaista neverovatnim dostignućima, slobodno se može konstatovati istorijskim.

Naime, čak četvoro takmičara, dve dame i dvojica muških, postigla su u svojim disciplinama druga najbolja vremena - u istoriji!

Pisali smo već o sjajnoj Gabi Tomas, koja je na 200 metara oduvala konkurenciju i zabeležila drugo najbolje vreme ikad. Ispred nje je samo legendarna Grifit-Džojner sa ostvarenjem iz 1988. godine.

Verovali ili ne, još troje takmičara su uspeli da postignu isto što i Tomasova istog dana, da budu drugi najbolji u istoriji u svojim disciplinama: Rai Bendžamin je to učinio u trci na 400 metara (46.83 s), Grent Holovej na 110 metara sa preponama (12.81 s), i na kraju Deana Prajs u bacanju kladiva (80.31 m).

Amerikanci će, po svemu što su prikazali na ovom mitingu, na olimpijskim igrama imati prave vanzemaljce u Tokiju na olimpijskim igrama.

(Telegraf.rs)