≫ 

Zapamtite dobro ovo ime: Gabi Tomas je postala druga najbrža žena u istoriji na 200 metara

Amerikanka je pomenutu distancu metara istrčala za 21.61 sekunde

  • 3
gabi tomas

Foto: Tanjug/Ap

Nadolazeća zvezda američke i svetske atletike Gabi Tomas (24) postigla je drugo najbrže vreme u istoriji, u trci na 200 metara, na mitingu u Judžinu, Oregon.

Ona je pomenutu deonicu autoritativno završila u vremenu od 21.61 sekunde, i tako postala druga najbrža žena u istoriji na ovoj distanci.

Rekord i dalje drži slavna Florens Grifit-Džojner, 21.34 sekunde, koji je postavila na Oilimpijskim igrama 1988. godine, mada je taj njen rezultat bio pod lupom zbog sumnji da je koristila nedozvoljena sredstva.

Kako bilo, Gabi Tomas bi uskoro mogla i da nadmaši legendarnu sprinterku, a sudeći po njenim poslednjim rezultatima, to je samo pitanje vremena.

Odličan rezultat ostvarila je i drugoplasirana Džena Prandini, 21.89 sekundi, dok je treća na cilj stigla Anavia Betl u vremenu od 21.95 sekundi.

Najzvučnije ime trke, Alison Feliks, koja je osigurala plasman u Tokio u trci na 400 metara protekle nedelje, trku na 200 metara završila je kao četvrta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA