Ruskinji zbog Sputnjika zabranili da dođe u Australiju, pa na dan početka AO priznali vakcinu

Neverovatan splet okolnosti

Foto: Printscreen / Itv news

Ruska teniserka Natalija Vihljantseva nije dobila dozvolu za ulazak u Australiju i nastup na turnirima koji se održavaju u toj zemlji, a sve zbog toga što je vakcinisana ruskom Sputnjik vakcinom koja nije priznata u Australiji. Sve do danas.

Ruskinja je nakon završetka sezone primila vakcinu Sputnjik u svojoj domovini, a uprkos vakcinaciji nju su australijske vlasti tretirale kao nevakcinisanu, jer ta vakcina nije odobrena u Australiji. Zbog toga je bila primorana da propusti australijsku turneju, a već prvog dana Australijan opena stiže vest koja iz njene perspektive deluje neverovatno - Australija je priznala rusku vakcinu.

To znači da od ovog trenutka ona može nesmetano da uđe u Australiju, ali joj ipak to ništa sada ne vredi, jer svoje profesionalne obaveze nije mogla da ispuni. Vihljantseva je na svom Tviter nalogu podelila tu vest, a dodala je i hešteg ''bolje ikad nego nikad''.

Podsetimo da je Ruskinja branila Novaka Đokovića i govorila kako smatra da bi trebalo da ga puste da igra, ali isto tako i da ne bi trebalo da tenisere vakcinisane Sputnjik vakcinom tretiraju kao nevakcinisane.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)