Ruskinja koju nisu pustili na AO jer je vakcinisana Sputnjikom: "Novak ima pravo da igra"

Ruskinja ističe da bi trebalo da se sve vakcine protiv korona virusa tretiraju isto

  • 8
Natalija Vihljantseva Foto: Printscreen / Itv news

Ruska teniserka Natalija Vihljantseva, kojoj nije odobren ulazak u Australiju uprkos vakcinaciji, jer je vakcinisana Sputnjik V vakcinom, oglasila se i pozvala organizatore da joj daju dozvolu za nastup na turniru nakon što su dali medicinsko izuzeće Novaku Đokoviću.

Nekada 54. teniserka sveta primila je vakcinu ruskog proizvođača u oktobru u svojoj domovini. Tokom tura prošle sezone, njoj je od strane WTA bilo ponuđeno da se vakciniše nekom od vakcina koje su odobrene u svim državama, ali ona nije želela da se vakciniše tokom sezone jer nije znala kako će telo da joj reaguje na vakcinu. Zato je sačekala kraj sezone i vakcinisala se u Rusiji, vakcinom Sputnjik V. Ipak, to joj nije pomoglo da dobije dozvolu za nastup u Melburnu.

- Stvarno sam uznemirena što mi nije odobreno da idem u Australiju sa celim teniskim svetom. Znam da je bilo anonimno odobravanje izuzeća, tako da ne mogu da kažem da nešto nije bilo u redu, ali osećam da i ja mogu da igram i spremna sam za sve testove, samo me pustite da igram. Ne želim nikoga da krivim, ili da kažem da nešto nije u redu. Mislim da postoje neka medicinska izuzeća koja je Nole pokazao i to je bilo dovoljno za australijsku Vladu - rekla je Ruskinja.

Ona smatra i da bi trebalo da se isto tretiraju svi teniseri koji su primili bilo koju vakcinu.

- Trebalo bi da znaju da smo mi igrači, i to igrači koji žive u svojim zemljama. Mislim da nije fer da nam se zabranjuje učešće, jer mi nismo nevakcinisani. Vakcinisani smo, samo smo odlučili da je i Sputnjik dobra vakcina - istakla je Vihljantseva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA