Novo saopštenje Tenis Australije oko Novakove situacije: "Žalimo zbog uticaja na ostale igrače"

Iz TA ističu da su naučili lekciju...

Foto: AP/Tanjug

Nakon što su se kratko oglasili posle deportacije Novaka Đokovića, odnosno njegovog gubitka na Sudu, Tenis Australija je drugog dana tačmičenja na Australijan openu izdala detaljnije saopštenje u kom su izrazili žaljenje zbog situacije koja se dogodila!

U saopštenju se ponavljaju one reči da Tenis Australija poštuje odluke Suda, da su nedavni događaji imali uticaj na sve igrače i da zbog toga žale, te da je ovo lekcija koja je naučena.

- Želimo jasno da poručimo da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. AO 2022 je sada počeo i naš prioritet je oduvek bio da omogućimo najbolje iskustvo za sve učesnike. Tenis Australija je usko radila i sa Federalnim sudom i sa Viktorijanskom vladom  tokom prošle godine kako bi organizovali da sve bude bezbedno za igrače, stručni štab  i navijače što se tiče korone.

- Svesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja koji je imao na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje treba da se nauče, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo sve informisali o našem planiranju.

- Australija ima veliku tenisku tradiciju i divno je videti navijače kako bodre najbolje igrače sveta i želimo da fokus bude na tome. Radujemo se što su ispred nas neverovatne dve nedelje tenisa - između ostalog stoji u saopštenju.

Video: Da li ovo Novak maše okupljenima na aerodromu? Posle australijske epopeje Đoković stigao u Srbiju

(Telegraf.rs)