Ko je Novakov prvi rival na AO: Hrvati veruju da će biti novi Đoković, Džumhur mu rekao da je ološ i odvratan

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Prižmiću se ispunila želja da igra protiv najboljih

Foto: Tom Dubravec / Cropix / Profimedia

Zahvaljujući odličnim partijama u kvalifikacijama, hrvatski teniser Dino Prižmić po prvi put u karijeri domogao se učešća na Grend slemu i u 1. kolu Australijan opena igraće protiv Novaka Đokovića!

Trenutno 178. igrač sveta, Prižmić je aktuelni juniorski osvajač Rolan Garosa i već tada je poručio da mu je cilj najpre da uđe u TOP 200 na ATP listi, zatim i da igra protiv najboljih.

Eto, želja mu se ispunila i svoj debi na GS će zauvek pamtiti po tome što je igrao protiv najboljeg ikada.

Primžić imao 18 i po godina, rođen je u Splitu, ali je zbog karijere otišao u Zagreb. Prošle godine je dao i jedan intervju za Telegraf, gde je rekao da mu je Đoković jedan od najdražih igrača, kao i da mu je Goran Ivanišević davao određene savete kada je u pitanju igra.

U martu prošle godine proglašen je za najboljeg tenisera do 18 godina, u avgustu je osvojio čelendžer u Banjaluci, dok je prethodno uzeo pet titula na ITF turnirima.

Foto: JB Autissier / imago sportfotodienst / Profimedia

Najveća pobeda karijere svakako mu je ona u Stokholmu, u oktobru prošle godine, kada je u dva seta savladao Jiržija Lehečku. Podsetimo, upravo je Lehečka nedavno namučio Đokovića tokom meča na Junajted kupu.

Ono zbog čega je Prižmić takođe bio u centru pažnje jeste ona svađa sa Damirom Džumhurom. Podsetimo, tokom duela ove dvojice u Banjaluci, Džumhur je izvređao Hrvata.

- Koliko si odvratan, ovo je sramotno - rekao je Džumhur Prižmiću, ali mu je ovaj odgovorio:

- Ja?! Ja sam odvratan?!

Sudija u stolici je pokušao da smiri tenisera iz BiH, koji jeste u jednom trenutku zaćutao, ali ne zadugo, jer je posle nekoliko sekundi poručio ponovo Prižmiću.

- Pljuješ po terenu tamo kad protivnici padaju u nesvest, ološu mali. Ja ću ga prvi prijaviti ATP-u šta radi - rekao je Džumhur pre nego što je meč nastavljen.

(Telegraf.rs)