Vreme čitanja: oko 3 min.

Hrvati veruju da će Dino biti novi Đoković i da će osvojiti juniorski RG: "Novak mi je jedan od najdražih"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nema sumnje, pitanje je samo momenta kada će ući u Top 100

  • 0

Dinu Prižmiću je tek 17 godina, a već je uspeo da uđe među 300 najboljih tenisera sveta. U Hrvatskoj se nadaju da bi mogao da ostvari velike rezulatate, veće od Gorana Ivaniševića i od svog trenera Ivana Ljubičića, a on se lično odlučio da u juniorskoj konkurenciji Rolan Garosa pokaže ko je ubedljivo najbolji.

Njegovi seniorski koraci već preizilaze rang godišta, uveliko je konkurentan među starijima i pitanje je samo momenta kada će stići i do Top 100, iako nije još ni punoletan.

Momak rođen u Splitu je uspeo da se domogne četvrtfinala Pariza u svom uzrastu, a u razgovoru za Telegraf obrazložio je kako se stepenicu ranije pribrao, shvatio ozbiljnije svoj posao na juniorskom Grend slemu i ekspresno preokrenuo protiv Maksima Mrve.

- Prvi set sam igrao dosta sporo, igrač me dosta iznenadio jer je mlad, ima samo 15 godina i nisam očekivao da će igrati na ovaj način. Ušao sam malo sa pritiskom jer je dve godine mlađi i znao sam da bi trebalo da pobedim. Igrao sam sporo na početku, pa je to iskoristio i dobio set. Ipak, nakon pauze i odlaska u toalet uspeo sam neke stvari da promenim, a on je pao fizički. Dobio sam meč i zadovoljan - poručio je Prižmić za Telegraf.rs.

To je to što se tiče juniora?

- Ove godine sam došao sa motivacijom da osvojim ovaj turnir, ovo mi je poslednji juniorski Grend slem. Znam da svako od igrača ovde trenira koliko i ja, te da svako želi da osvoji turnir koliko i ja to želim. To su neke sitnice i svako se bori da osvoji turnir, biće teško, ali sam spreman.

Da li si možda malo, zbog svog dobrog "upada" među seniore potcenio vršnjake?

- To je problem kod mene jer sam mislio da ću sve lagano da rešim. Prva dva susreta su bila lagana, po meni fjučers i ovi ovde su tu negde, ima igrača koji su već osvojili fjučerse i došli daleko na čelendžerima. Treba sa svakim odigrati 100 posto jer su čelendžersi drugi nivo tenisa, ali je po meni ovaj turnir bolji od Fjučersa.

Šta bi ti kaže tvoj trener, Ivan Ljubičić?

- Moram definitivno da ubrzam loptu, da bolje serviram jer dođem na meč, a često mi se desi da sporo počnem. Rival to iskoristi i onda lovim rezultat sat vremena po terenu i mislim da bi trebalo ubrzati jer će biti dosta lakše.

Rodom si iz Dalmacije?

- Iz Splita sam i tamo mi je bilo odlično, nemam nikakve zamerke, ali sam se preselio u Zagreb jer ima boljih igrača za sparing. Sigurno je da mi Split nedostaje, ali sam se navikao na život u Zagrebu u kom treniram. Drugačiji je mentalitet u Splitu i Zagrebu, ali sam se i tamo navikao.

Ima dosta dobrih tenisera iz Dalmacije, da li si premlad da se sećaš Marija Ančića i kako je on igrao?

- Nisam imao priliku da ga gledam, ali sam jednom trenirao sa njim. Tu je i Mili Poljičak koji je osvojio Vimbldon prošle godine i igra odličan tenis. Pitanje je trenutka kada će opet igrati dobro jer ima odličan kvalitet, tu je i Luka Mikrut koji se probija.

Kako ti se čini igra Novaka Đokovića? Po tvom mišljenju, može li do trofeja?

- Gledao sam Novaka Đokovića protiv Hačanova, on mi je jedan od najdražih igrača i nivo tenisa je zaista neverovatan. Novak je strašan igrač i kada gubi sa 2:0 u setovima osetiš da će dobiti meč. To sam prvi put osetio juče kada sam gledao taj meč protiv Hačanova, Rus je isto vrhunski teniser, ali kontrola koju Novak ima je zaista neverovatna.

Jeste razgovarali nekada Novak i ti?

- Nismo nikada pričali, ali sam pričao sam sa Goranom Ivaniševićem koji je njegov trener i zna dosta stvari. Ranije u detinjstvu mi je dao nekoliko saveta kojim se nekada služim i pokušavam sitnice da popravim da bih igrao što bolje - završio je Prižmić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA