Šok: Dani Pedrosa se povlači iz Moto GP-a! (FOTO)

Španski motociklista šokirao javnost svojom odlukom da završava karijeru na kraju tekuće sezone

Španski vozač Moto GP karavana, Danijel Dani Pedrosa, objavio je da od 2019. godine neće nastaviti da se takmiči u najjačoj moto klasi.

On se na ovakav potez odlučio nakon što je izgubio mesto vozača Honde, a da pritom nije uspeo da postigne dogovor sa čelnicima Jamahe.

>>>Danica Patrik na oproštajnoj trci doživela sudar! (FOTO) (VIDEO)

- Prvo što bih želeo da objavim jeste da se od sledeće godine neću više takmičiti u šampionatu. To je odluka o kojoj sam razmišljao već nekoliko godina i doneo sam je teška srca, jer je ovo sport koji volim. Ove sezone ću poslednju trku voziti 18. novembra na stazi u Valensiji - izjavio je Pedrosa.

Pedrosa je već 18 godina jedan od ikona Moto GP šampionata. On je vlasnik dve titule u klasi od 125 kubika, kao i jedne u 250 kubika. Međutim, iako se porteklih 12 seozna takmičio u najjačoj klasi, 32-godišnji Španac nije uspeo da se okiti šampionskom titulom.

Moguće je da je ovaj podatak takođe uticao da Pedrosa donese odluku o povlačenju iz Moto GP karavana.

- Iako sam imao dobre poude da nastavim sa trkanjem, osećam da više nisam u stanju da nastupam sa istim intenzitetom kao ranije, jer sada imam druge prioritete u svom životu. Želim da naglasim koliko se osećam privilegovanim zato što sam imao ovakvu priliku u životu - dodao je španski vozač.

 

- Bilo je prelepo trkati se za ovako važan tim i njegove navijače. Mogu slobodno da kažem da sam postigao više nego što sam očekivao i da sam veoma ponosan na sve što sam ostvario u ovom sportu. Obistinio sam svoj san da postanem moto trkač, a to je nešto što nisam očekivao dok sam kao dete gledao trke na televiziji - nastavio je Dani Pedrosa.

Hvala vam svima koji ste mi pomogli, a sada je vreme da započnem novo poglavlje - izajvio je Pedrosa za kraj intervjua.

Pedrosa će ostati upamćen kao jedan od najboljih vozača u španskom moto-sportu, kao i jedan od najboljih u istoriji Svetskog moto šampionata.

(Telegraf.rs)