Partizanov Cl0x u susret finalu EBL-a: "Nekad u Zvezdi, sad ovde... To je deo posla, videće svi koliko možemo"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su za ovaj split napravili odličan tim, stigli su do finala, a samo ih jedan korak deli od trofeja...

Foto: Esport Partizan

Esport sekcija Partizana je načinila jedan od najvećih uspeha u svom postojanju, njihova LoL ekipa je uspela da se domogne LAN finala EBL lige, gde će igrati protiv Dijamanta, dok su crno-beli u isto vreme uspeli da se plasiraju i na EMEA Masters.

Finale između Partizana i Dijamanta je na programu 1. aprila u sklopu "Reconnect festa", koji organizuje Fortuna. Pored samog LoL turnira, biće organizovane i brojne manifestacije, dok će za igrače Partizana cilj biti samo jedan - osvajanje prve titule i epiteta najbolje ekipe na Balkanu.

Crno-beli su pred finale odlučili da u svoje redove dovedu i Milana Dumića, performans kouča, koji je bio u Crvenoj zvezdi, što samo pokazuje kakve planove imaju pred sobom. U susret samom festu se za Telegraf javio i "support" Partizana, Mladen Mitić, poznatiji kao Cl0x.

Clox-u će ovo biti četvrto finale EBL lige, dok još nije uspeo da osvoji titulu.

- Hvala na čestitkama, malo sam čekalo, ali mislim da će ovo biti godina u kojoj podižem pehar - rekao je Cl0x na početku razgovora za Telegraf.

Između ostalog, Cl0x je bio jedna od najvećih uzdanica Partizana u dosadašnjem toku sezone, pošto je sa svojim AD kerijem, Jopom, bio nepremostiva prepreka za sve ekipe, a to se videlo i u plej-ofu protiv Dijamanta, gde su praktično zaustavili ShyCarrya iz protivničkog tabora. Za takvu sinergiju između njega i Jope, kaže da je vreme zaslužno, ali da se ovde neće zaustaviti.

- Nema tajne za našu konekciju, već dugo igramo zajedno, zajedno se trudimo i zajedno radimo. Želimo da budemo što bolji i ne gledamo ka tome da bduemo samo najbolji na Balkanu... - zagonetan je bio Cl0x.

Foto: Esport Partizan

On je jedan od četvorice u ekipi Partizana koji je nekad branio boje Crvene zvezde (Colamax, Chopsteek i sada Milan), međutim, on kaže da mu to nije predstavljalo problem i da zna da ga najbliži podržavaju u svakoj odluci.

- Meni bliski ljudi uvek gledaju da budem u što boljem timu, nekad sam igrao za Zvezdu, sada igram za Partizan, a ko zna koji će biti sledeći tim. Sve je to deo posla.

Pre nego što je stigao u Partizan, Cl0x je igrao zajedno sa sadašnjim rosterom u NativeZ, s kojim je uspeo da obezbedi plasman u NLC, međutim, odlučili su da svi zajedno pređu i zaigraju u Partizanu, a odmah su stigli do finala.

- Dosta dobrih rezultata smo napravili zajedno, ali tek sada sledi ono pravo. Finale EBL-a, EMEA Masters... Tu ćemo svima pokazati koliko šta zapravo možemo da uradimo.

Pre početka sezone, Partizan je napravio i istorijski korak u svetu srpskog esporta, pošto je svom čitavom timu odlučio da dodeli godišnje ugovore.

- Partizan je učinio nešto što niko nije do sada, uzeo je čitav tim koji je već igrao zajedno, dao je svima godišnje ugovore, napravio je gejming haus, a sve to jer žele da naprave nešto na Balkanu i da budu uzor drugima. Ako se i drugi budu trudili kao Partizan, Balkan ima budućnost.

Za kraj, Cl0x-u kako je i gorenavedeno, ovo će biti četvrto finale na LAN-u, te, trema ne postoji u njegovom rečniku.

- Nemam trenu, već sam igrao, dok bih voleo i preporučio bih navijačima da dođu u što većem broju i da nas podrže u ovom pohodu.

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

(Telegraf.rs)