Moćna Španija krenula silovito: Crnogorci osetili snagu "furije"

Ekipa Serđa Skariola pokazala snagu protiv nemoćnih Tanjevićevih izabranika

Pred start Evropskog prvenstva sve prognoze stavljale su Španiju kao glavnog favorita za zlato.

Iako reprezentacija Crne Gore ne spada u vrh evropske košarke, Španija je pokazala ozbiljan pristup utakmici i na kraju slavila rezultatom 99:60.

Već od prvog minuta Španija je krenula silovito i posle prvih 10 minuta imala 12 poena prednosti.

>>> Pobeda Srbije na Evropskom prvenstvu: Dominacija Bogdanovića! (FOTO)

Izabranici Bogdana Tanjevića nisu imali rešenje za raspoložene Špance koji su do kraja poluvremena nastavili u istom ritmu.

Treća četvrtina donela je nešto izjednačeniju igru usled blagog opuštanja "furije" koja je imala veliku prednost. Ipak, u poslednjoj deonici Španci su se ponovo rastrčali po terenu i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima španske reprezentacije bio je Vili Ernangomez sa 18 poena čemu je dodao i devet skokova. Mladom centru pridružili su se njegov mlađi brat Huančo Ernangomez koji je postigao 13 poena dok je Pau Gasol dodao 10.

Raspoložen je bio i Serhio Rodrigez koji je pored sedam postignutih poena na svoj konto upisao i 10 asistencija.

Očekivano, Nikola Vučević je bio najbolji u selekciji Crne Gore sa 16 poena, a jedini dvocifren pored igrača Orlando Medžika bio je Nikola Pavličević koji je postigao 13 poena.

Igrači od kojih se očekivalo da ponesu veliki deo tereta, Tajris Rajs i Bojan Dubljević, nisu se proslavili na ovoj utakmici ubacivši zajedno svega 11 poena.

(Telegraf.rs)