Đorđević: Kad su Letonci osetili tvrdo sve je došlo na naplatu! (VIDEO)

Selektor Srbije posle meča istakao da je ponosan na svoje momke

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da je ekipa pokazala karakter u drugom poluvremenu i da je tu bio ključ pobede nad Letonijom 92:82

>>> Kako je igrati sa Porcingisom na terenu koji nije NBA? Nasmejani Bobi je to već arhivirao, i razmišlja o Rusiji (VIDEO)

- Pobedili smo u važnom meču ozbiljan tim, homogen i sa puno iskustva, morali smo da "guramo" jako... Nisam zadovoljan kako smo počeli utakmicu, primili smo mnogo lakih poena, za razliku od drugog i tu je bio ključ. Ponosan sam, najbolji osećaj imam otkad sam selektor - rekao je Ðorđević posle utakmice.

Ðorđević smatra da su njegovi igrači morali meč da završe ranije.

- Imali smo nekoliko puta više od osam poena prednosti. Očekujem mnogo više od rezervista, previše su grešili i moraju da daju više energije.

Video sniman telefonom Motorola Moto Z 2 play

- Mislim da ne možemo da s oslanjamo na naš napad, bez obzira na to što imamo talenat, brzinu i sve. Višebih se oslonio na odbranu da ne primimo toliko poena, već da to spuštamo.

Na pitanje da li je prvi meč na šampionatu nosio veći pritisak, rekao je:

- Kad pogledate dva imena Srbija i Letonija sigurno je da je pritisak bio na nama. Oni traže veliku pobedu, veliko ime da potvrde svoj kvalitet, međutim kada su osetili tvrdo, sve je došlo na naplatu - rekao je Đorđević.

Video sniman telefonom Motorola Moto Z 2 play

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)