NOSIM ZLATO U REPUBLIKU SRPSKU! Goran Dragić u kameru Telegrafa otkrio gde će proslaviti titulu (VIDEO)

Slovenački kapiten ne zaboravlja korene

MVP finala Eurobasketa i definitivno najzaslužniji za istorijsko zlato Slovenije u Istanbulu jeste Goran Dragić.

Kapiten je dao čak 35 poena reprezentaciji Srbije i doneo ogromnu radost komšijama.

Bek je pokazao pravi karakter kada je prišao uplakanom Vladimiru Lučiću, a javnost u Srbiji je kupio i pravoslavnim krstićem koji je nosio oko vrata pre ceremonije medalja.

>>> Srbi pravili haos na konferenciji Slovenije: Dončić uleteo sa šampanjcem, a onda smo kod Dragića na stolu snimili nešto još luđe (VIDEO)

>>> Bogdan zaplakao dok je davao izjavu, novinari na ivici suza: Krivo mi je što sam izgubio snagu... Nema veze! (VIDEO)

Podsetimo Dragićevo poreklo sa očeve strane vodi iz Republike Srpke i manjeg sela Majdan kod Šekovića.

Na pitanje da li nosi zlato u Republiku Srpsku, kroz osmeh je odgovorio da nosi, ali nam je razgovor vrlo brzo prekinuo slovenački tim menadžer.

Nešto kasnije, Dragić je srpskim medijima poručio:

- Osećam se fenomenalno. Sanjao sam to kao klinac, i ovi snovi su sad realnost. Nešto što ne znam rečima opisati šta smo uradili za Sloveniju. Imamo samo dva i po miliona ljudi, došli su Istanbul, iz sveg srca bih im se zahvalio što su došli, znam da su skupe karte - rekao je Dragić, koji je iskreno čestitao našoj reprezentaciji.

- Čestitao bih Srbima, mislim da su igrali fenomenalno ovaj turnir, bez sedam igrača. Bogdan, njihov lider, imao je fantastičan turnir - zaključio je Goran Dragić:

Pogledajte njegovu izjavu snimanu telefonom Motorola Z2 Play.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)