≫ 

SRBIN PRESUDIO SRBIJI: NBA Dragić ostavio Orlove bez evropskog zlata! (VIDEO)

U spektakularnoj borbi, previše smo dozvolili Dragiću da se razmaše u prvom poluvremenu, što je bilo nenadoknadivo u nastavku

Košarkaši Srbije izgubili su od Slovenije u finalu Eurobasketa od Slovenije sa 93:85.

Slovenci su bili ipak nezaustavljivi na krilima Gorana Dragića! NBA as je u prvom poluvremenu postigao čak 26 poena i trasirao put ka pobedi. Imali su Slovenci i +12, a naši su se približili pred kraj meča, ali je nedostajala snaga za završni udarac.

>>>Slovenci prvi zagrmeli u hali, a onda je usledio odgovor srpskih navijača kakav niko nije očekivao (VIDEO)

>>>KO NE SKAČE TAJ JE HRVAT! Srbi i Slovenci napravili ludnicu uoči finala ispred dvorane (VIDEO)

>>>Slovence toliko IDE šut da su na treningu pred finale pogađali sa pola terena! (VIDEO)

Pri nerešenom rezultatu, Kuzmić je promašio dva slobodna bacanja, posle čega je Bogdan Bogdanović podbacio u ofanzivi kada je trebalo da preokrenemo.

Sa druge strane, Klemen Prepelič je uz Rendolfa izrastao u tihog heroja, iznudio je tri bacanje i pogodio dva, čime nam je raspršio nade o tituli. Dragić je meč završio sa 35 poena, Bogdanović je sa naše strane ubacio 22.

Prva deonica bila je spektakularna i neizvesna, počelo je sa dominacijom Kuzmića koji je ubacio šest poena uz tri asistencije Bogdanovića, a zatim se i Bogdanović pridružio šuterski, postigavši identičan broj poena.

Foto: fiba.basketball

Na to je Slovenija odgovarala šutem spolja, jer u reketu nije uspevala da uspostavi balans protiv Kuzmića i Marjanovića. Ipak, nismo uspevali da odmaknemo više, posle koša Bogdanovića za +5 je Kokoškov tražio tajm-aut i vratio tim u potpuni egal.

Počela je i NBA partija Gorana Dragića, koji nije znao za promašaj, a imao je žestoku podršku Klemena Prepeliča. Čak ni kada je Dragić odlazio na klupu na kraći predah, Orlovi to nisu uspevali da materijalizuju protiv žestoko motivisanih Slovenaca.

Klemen Prepelič je ubacio čak tri trojke sa devet metara, što je uz kanonadu Dragića odvelo Slovence na dvocifrenu razliku.

Foto: AP/Tanjug

Nedostajala nam je energija u odbranu, Luka Dončić je jednom pušten da brutalno zakuca, a tek onda je Lučić nasrnuo na Dragića i pokazao da ne sme biti lakih poena.

Na sreću, kakvu-takvu ravnotežu vratio nam je Marko Gudurić sa dve trojke, ali je Dragić imao novu dalekometnu paljbu - na poluvremenu je imao čak 26 poena, a Slovenija je vodila sa 56:47!

Dragić je u drugom poluvremenu odveo ekipu na maksimalnih +12, ali je onda Bogdanović u tandemu sa Marjanovićem počeo da smanjuje razliku. Kada je otišao Dragić na pauzu, konačno smo to iskoristili, videli smo prilazak na -4, ali i povredu Luke Dončića, koji je nezgodno doskočio posle borbe u reketu.

Foto: fiba.basketball

Štimac je "zakuvao" u reketu, ali se i Dragić vratio, što je vratilo samopouzdanje Sloveniji. Bilo je nemoguće zaustaviti u dva navrata, ali posle trojki Bogdanovića i Birčevića, na poslednju pauzu se otišlo sa 67:71.

Onda je krenula rovovska borba, na sreću, u nekoliko napada je Dragić izgubio snagu, a naš tim je iz prodora u nekoliko navrata uspevao da dođe do zlata vrednih polaganja. Kapitenski je odigrao i Mačvan, a malu nevolju predstavljao je Jaka Blažič, imao je nalet dok nije bilo Dragića u igri.

Konačno smo preokrenuli pogotkom Mačvana za 78:77, meč je uveden u paklenu neizvesnost.  Nažalost, nismo imali daha posle 82:82, Kuzmić je promašio dva slobodna bacanja, a onda je Bogdanović posustao u napadu. To je kaznio Prepelič u tandemu sa Rendolfom, pa je titula otišla u Sloveniju.

Slovenija - Srbija 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18).

Hala: Sinan Erdem Glavni sudija: Kristijano Maranjo Gledalaca: 12.095

Slovenija: Rendolf 11, Rebec, Dragić 35, Nikolić 4, Prepelič 21, Murić 5, Blažič 7, Vidmar 2, Zagorac, Dimec, Čančar, Dončić 8

Srbija: Mačvan 18, Bogdanović 22, Lučić 9, Milosavljević 2, Birčević 8, Štimac 2, Lazić, Micić 4, Gudurić 6, Jović 2, Kuzmić 6, Marjanović 6

(Izveštači Telegrafa iz Istanbula - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    17. septembar 2017 | 22:27

    SRAMOTA,IGRAJU MOMCI PROTIV SLOVENIJE I PROTIV SUDIJA...UZAS

  • Nik

    17. septembar 2017 | 22:49

    Cestitke Slovecima ali je moj utisak veceri da su nas sudije unistile...

  • branko

    17. septembar 2017 | 22:48

    kraljevi, svaka cast momci!!! velika igra na celom sampionatu, cestitke od srca, selektor genije!!! otkaze ti cela petorka i igras finle EP!!! svaka cest silni momci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA