"Sramota, rat na terenu": Ovako su španski mediji prokomentarisali haos i tuču u Madridu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Epilog je poznat. Partizanu je dodeljena pobeda rezultatom koji je u tom momentu pisao na semaforu, pošto su sudije isključile ukupno 21 igrača koji je učestvovao u incidentu na obe strane

Foto: Profimedia/AFP/BURAK AKBULUT, Telegraf

Španska štampa “gori” zbog jučerašnje tuče između igrača i prekida utakmice Real Madrida i Partizana na minut i 40 sekundi do kraja drugog susreta Top 8 faze Evrolige.

Epilog je poznat. Partizanu je dodeljena pobeda rezultatom koji je u tom momentu pisao na semaforu, pošto su sudije isključile ukupno 21 igrača koji je učestvovao u incidentu na obe strane.

Samim tim, nijedna od ekipa nije imala dovoljan broj igrača da nastavi susret.

Madridski “As” preko cele svoje naslovne strane stavio je fotografije sa jučerašnje tuče uz ogroman naslov “SRAMOTA”.

Pored toga, piše da su sudije isključile gotovo sve igrače i da je haos isprovocirao Serhio Ljulj svojim prekršajem.

U tekstu se odmah na početku navodi da je ovo najtužnije veče u istoriji košarkaškog kluba Real Madrid i da se nešto slično ne pamti još od 1984. godine. Ovo je ujedno tek drugi meč Evrolige u istoriji koji je završen na ovaj način.

As je preneo i izjavu Željka Obradovića koji je rekao da će morati da smiruje ljude u Srbiji, te Ćusa Matea, koji će razmišljati o sankcijama.

Sa druge strane, “Marka” nije dala toliko veliki prostor na naslovnici meču Reala i Partizana, ali je i sama imala jak naslov - “Real i Partizan se pobili do koske”. Dodaje se odmah ispod i da je meč prekinut zbog sramotne tuče.

U izveštaju stoji da je ovo najsramniji poraz Real Madrida u istoriji i da će ovo biti zabeleženo kao jedna od najgorih večeri evropske košarke.

Za kraj, eminentni “El Pais” je takođe svoju sportsku rubriku otvorio sa izveštajem sa jučerašnjeg meča Evrolige.

“Rat na terenu između Reala i Partizana” je naslov koji je nadenuo ovaj list, podvukavši da ekipa Željka Obradovića sada ima prednost od 2:0 u Top 8 fazi Evrolige pred dva susreta u Beogradu.

Podsećamo, Evroliga će danas doneti suspenzije za aktere meča, nakon što Disciplinski sudija pregleda sve materijale sa utakmice i uzme izjave od aktera, sudija, delegata i svih ostalih na terenu.

(Telegraf.rs)