≫ 

Vreme čitanja: oko 13 min.

Haos u Madridu, prekinut meč: Partizan pobedio Real posle tuče, crno-beli na pragu fajnal fora!

Vreme čitanja: oko 13 min.

Ovo je nečuvena situacija u evropskoj košarci

Real Madrid, Partizan, utakmica 2 Evroliga Ilustracija: Telegraf/MN Press/900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia / AA/ABACA / Abaca Press

Košarkaši Partizana su došli i do drugog brejka u Španiji, pošto su posle prekida meča i tuče došli do pobede u ovom duelu! Partizan je imao prednost od 95:80, kada je došlo do ogormne tuče između Ljulja i Kevina Pantera, posle koje je došlo do prekdia meča. Međutim, rezultat još nije zvaničan, iako se završilo. Evroliga sada vaga, ali je svejedno isto - Partizan će slaviti u ovom meču, samo je pitanje kojim rezultatom.

Kakav kraj meča, nečuveno, neviđeno u evropskoj košarci! Došlo je do ogromne tuče posle nesportskog faula Serhija Ljulja, kada su uleteli svi igrači, takođe, Žeršon Jabusele je uradio krajnje sraman i nesportski potez, kada je bacio Dantea Eksuma na parket.

Uh... Partizan je pokazao odličnu igru u ova dva meča u Španiji. Ako je prvi mogao da se okarakteriše kao "čudo", ovaj onda sigurno nije. Željko Obradović je sa svojim igračima pružio pravu košarkašku disertaciju svom protivniku na drugoj strani Čusu Mateu.

Ipak, ono što se desilo na samom kraju je bacilo senku na sve do tada viđeno. Panter je bio neumoljiv, nije mogao niko da ga zaustavi što je i prouzrokovalo i tuču. Španski igrači još jednom su pokazali zašto su najomraženiji u svetu košarke. Sramotan potez Serhija Ljulja, a još sramnija reakcija Gabrijela Deka i Jabuselea, koji su uleteli u tuču i to sa leđa, na nemoćnog Eksuma.

Što se tiče same utakmice, Željko je u oba meča praktično "ubio" Matea i njegovu igru, poput zmije udava, Partizan nije pustio igrače Reala u ovoj drugoj utakmici. Od samog starta utakmice su crno-beli počeli da "pritiskaju" u odbrani igrače Reala, davili su ih, mučili. A sve dok su na drugoj strani u napadu jednostavno cvetali.

Ko god je igrao u crno-belom dresu, njemu je išlo sve od ruke. Kevin Panter, Dante Eksum, obojica su zatrpala koš Reala u prvoj deonici. Australijanac je završio prvu deonicu sa čak 11 poena, što dovoljno govori o njegovoj igri, dok je Partizan postigao čak 31.

Već tu je moglo da se nazre kakav će biti dalji tok meča. Partizan je malo popustio na startu druge deonice, slabije su otvorili četvrtinu, ali posle tajmauta Željka Obradovića, sve se ponovo okrenulo i opet su počeli da igraju. Da melju kao mašinerija. Sve im je išlo od ruke. Opet.

Rvački zahvat Jabuselea Printscreen: Twitter/ @TelesportRS

Partizan je nastavio u istom ritmu, pogađali su šuteve, a u isto vreme su "peglali" odbranu za koju Real nije imao rešenje. Ključni detalj u ovoj deonici je bio ulazak Alena Smailagića koji je za kratko vreme postigao sedam poena.

Treća deonica je bila preslikana poput druge, slabiji start, nešto štura igra u napadu i odbrani, ali ponovo isti scenario. Ponovo Željko Obradović traži tajmaut i ponovo porekće svoj tim. Real je ušao u dubiozu, nije mogao da dođe k sebi.

Konačno, nekoliko neverovatnih šuteva Partizana, crno-beli su u poslednju deonicu ušli rasterećeno, što se i videlo, pa su nastavili da pogađaju dosta velik broj šuteva. Otišao je Partizan čak i do +18, iako su u nekoliko navrata bili na "samo" +5, ali je zanimljivo da nijednom nisu dopustili Realu čak nijednom da vodi tokom utakmice.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Dante Eksum sa 19 poena, Zek Lidej je dodao 15, Džejms Naneli je postigao 16, dok je 14 imao Kevin Panter. Kod Reala su najraspoloženiji bili Mario Hezonja i Rudi Fernandes sa po 16 poena.

Uskoro opširnije...

Real Madrid - Partizan 80:95 (21:31, 16:20, 15:24, -:-)

Arena: WiZink Centar

Sudije: Sreten Radović, Olegs Latiševs, Fernando Roka

Real Madrid: Vilijams-Gos, Rendolf, Fernandez, Abalde, Hanga, Hezonja, Rodrigez, Dek, Poarije, Ljulj, Jabusele, Musa

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Eksum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

TOK MEČA UŽIVO:

01:30 - Evo stiže sada Real do poena, čak i u seriji, ali, daleko je ovo od preokreta. KAKAV HAOS U MADRIDU! Ljulj je udario Pantera, ovaj je odmah krenuo na druge, dok su ostali samo doleteli i izbila je ogromna tuča na sred parketa

04:29 (73:90) - Proleteo je Aleksa Avramović pored Poarijea i postigao je poene, nove. Ne može Real doslovno ništa na ovom meču, postiže Hezonja dva bacanja, a potom Dek faulira Eksuma na drugoj strani.

06:12 (69:87) - Kako igra Kevin Panter, šta je pogodio sada kapiten Partizana. Evo novih poena Dantea Eksuma. Neverovatno kako igra Partizan, pogodio je Eksum trojku, a potom i Zek Lidej pogađa trojku. Uništava Partizan Real u Madridu!

08:49 (62:76) - Partizan je otvorio deonicu bacanjem sa posle tehničke greške, ali su potom obe ekipe ušle u malo lošije napade.

IV Četvrtina

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

00:00 (62:75) KRAJ TREĆE ČETVRTINE! - Greši Real sada, Dek nije uhvatio loptu, Eksum je pokušao, ali je Lesor morao da je prikuca. Pogađa novu trojku Rudi Fernandes...  Ali pogađa i Zek Lidej na drugoj strani. Evooo ga i Aleksaaa!

01:38 (59:68) - Promašio je Papapetru trojku, a Dek postiže poene na drugoj strani. Opet je dosuđen faul za Partizan na šutu, Naneli je fauliran i imaće dva bacanja. Pogađa Rudi Fernadnes trojku, hteo je da vrati Eksum trojku, ali je promašio, međutim, Lesor je uhvatio skok i dobio je dva bacanja.

03:08 (52:64) - Pokušao je Panter sada da poentira iz kontre, ali je lopta ostala na košu. Pravi faul Hezonja u napadu, Džejms Naneli će na liniju bacanja i oba koristi. Morao je Rudi Fernandes preko ruke, ali je neprecizan, ipak, uspeli su igrači Reala da sačuvaju loptu. Gabrijel Dek je sada krenuo u prodor, ali je faul na zemlji sviran ranije i imaće samo dva bacanja.

04:43 (52:59) - Poentira Serhio Rodriges na drugoj strani, po prvi put u čitavoj seriji. Promašio je Panter u poslednjim sekundama napada i to koristi Musa na drugoj strani. Eksum je pogodio i svoj 12 poen na meču. Musa je sada izbacio loptu u aut.

06:08 (48:56) - Pogađa trojku Rudi Fernandes... Lidej je sada krenuo u prodor, ali je sviran faul Rudiju Fenandesu. Pokušao je za tri i Džejms Naneli, ali je promašio i lopta je došla do Lideja, na kom je faul napravio Serhi Rodriges. Lošiji napad Partizana, ali Naneli pogađa trojku uz faul!

07:09 (45:53) - Oduzima loptu Real i Džanan Musa zakucava iz kontre. Evo i nove greške Partizana, Panter je sada uhvaćen u nesmotrenosti i izgubio je loptu. Želeo je Poarije da ukuca loptu sad, ali je Lesor napravio faul. Pogađa njegov sunarodnik oba bacanja. Promašio je sada i Eksum, dok je Lesor uhvatio loptu, ali je nagazio liniju.

08:11 (41:53) - Otvara Real poenima ovu četvrtinu, Poarije je ostao sam i pogodio je koš. Odličan Matijas Lesor koji ukucava loptu u koš, a potom i na odličan način "lepi" Serhija Rodrigesa. Pravi faul potom Serhio Rdoriges na Jamu Madaru, koji potom maši šut sa poludistance. Revanšira se Poarije Lesoru za ono zakucavanje.

III Četvrtina

Alen Smailagić Printskrin: Twitter.com/@skweektv

POLUVREME

00:00 (37:51) - Promašio je sada trojku Joanis Papapetru, Jabusele je ostao u mis-meču s Madarom i Izraelac pravi faul. Greši Jabsuele, a Vilijams Gos pravi faul. Oba pogađa i Naneli sada. Napravio je seriju Partizan od 12:2 u ovim momentima. Ostao je sam Musa, ali je promašio trojku, ipak, Real će dobiti novi napad. Prošao je Musa i poentirao u poslednjim trenucima napada. esor je promašio zakucavanje, a Musa je zaustavljen pre nego što je krenuo ka košu. Poentira Real.

02:33 (32:45) - Lep napad Reala, postigao je poene Vilijams Gos. Kakav okret Madara i poentiranje sa poludistance. Hezonja je promašio zicer ispod koša. Pogađa Kevin Panter novu trojku, kako igra Partizan. Očajan potez Hezonje, ali je Madar promašio trojku, ali to ne koristi ni Vilijams Gos sa poludistance.

04:32 (30:40) - Dva bacanja je pogodio Džanan Musa. Ostao je sam Papapetru, ali je nagazio liniju i pogodio je dvojku. Sudije potom sude korake igračima Reala. Pogađa Alen Smailagić trojku!

05:12 (28:35) - Ušao je Smailagić u igru i odmah je poentirao prelepim potezom ispod koša. Pokušao je Hezonja za tri, ali nije bio precizan. Kakav potez Smailagića! Kako se razigrao Alen u ovim minutima, ali nije iskoristio slobodno bacanje dodatno.

06:30 (28:31) - Promašio je trojku i Zek Lidej trojku, iako je ostao sam na svojoj poziciji. Pogađa Mario Hezonja potom poludistancu. Lošiji napad Partizana i izgubljena lopta, a potom i faul Zeka Lideja. Promašio je napad i Real, dok je potom Lesor zaradio faul. Kakva zbrka pod košem Partizana, Naneli je ostao sam, ali je promašio zicer i to kažnjava Hezonja.

08:23 (23:31) - Pogađa Rudi Fernandes dvojku na početku četvrtine, dok Džejms Naneli greši na drugoj strani. Odličnu odbranu je napravio Eksum na Hangi, koji je promašio šut. Odložio je Eksum za Avramovića, ovaj je promašio trojku, dok je potom i Gabrijel Dek bio neprecizan iz polaganja.

II Četvrtina

Dante Eksum, Dante Egzum, KK Partizan, KK Barselona, Evroliga Foto: MN Press

00:00 (21:31) Kraj prve četvrtine! Promašio je Poarije šut, krenuo je Avramović u kontru, ostavlja Naneliju i ovaj pogađa trojku iz ćoška! Vraća Hezonja poene, postiže koš i imaće faul. Promašio je Hezonja, a potom Partizan nije uspeo da iskoristi priliku za nove poene.

01:06 (19:28) - Rutinski Hezonja postiže poene na drugoj strani, potom je Panter proleteo odbranom, ali je zaustavljen faulom. Siguran je Panter oba puta sa linije penala. Rudi Fernandes postiže trojku na drugoj strani, lepo je izbacio jednog igrača Partizana i ostao je sam. Odličan je Dante Eksum koji ponovo poentira. Evo greške Ljulja, pa potom i faul Deka, Lidej ide na liniju penala. Siguran je Lidej samo jednom. Pogađa Rudi za dva poena. Pogađa trojku Dante Eksum!

02:41 (12:20) - Opet je Ljulj morao da rešava, ali ovoga puta je uspeo da pogodi. Ponovo je Eksum protutnjao kroz odbranu Reala i opet je završio na liniji penala i opet je poentirao oba puta. Pogađa Mario Hezonja trojku za Real, a Ljulj oduzima loptu i promašuje trojku. Lesor je uhvatio skok u odbrani. Eksum je oprobao sreću za tri, ali je promašio. Očajna dva napada Reala uzastopno. Evo ga Dante Eksum ponovo!

04:42 (7:16) - Zaigrao je Vensan Poarije, koji je postigao oba bacanja. Želeo je Eksum u prodor, ali je zaustavljen faulom. Evo i poena Dantea Eksuma sa linije penala. Ogroman promašaj Serhija Ljulja koji je morao da ispali trojku na isteku napada. Odličan napad crno-belih i Zek Lidej pogađa šut uz faul.

05:26 (5:11) - Lesor je ostao sam pod košem, ali nije to iskoristio Madar, promašio je trojku i Musa, neprecizan je potom bio i Panter na drugoj strnai, Lesor je došao do lopte, koju je oduzeo Jabusele, koji je potom nagazio i liniju. Dolazi do poena sada i Gabrijel Dek. Ponovo se Lesor pozicionirao u reketu, odmah je došao do svog četvrtog poena.

06:58 (3:9) - Real nije uspeo da dođe do poena ni iz novog napada, Dek je pokušao, ali je lopta ostala na obruču, dok Lesor poentira na drugoj strani za nastavak serije! Papapetru je ostao zaboravljen i postigao je nove poene za svoju ekipu, nastavak serije crno-belih. Ali evo i prvog koša Reala, pogodio je Vilijams Gos trojku.

08:29 (0:5) - Dobio je Partizan prvi napad, pokušao je Lidej odmah da pogodi trojku, ali nije ušla. Ipak, Papapetru je izborio novi napad. Evo i poena Jama Madara odmah na početku, bolji start nije mogao da bude. Odmah ide i ukradena lopta Partizana, a potom Rendolf pravi faul nad Lesorom pod košem. Evo i pogotka Pantera, odmah je digao trojku i odmah je ušla "kao kap". Crno-beli su očigledno raspoloženi, dok Madar faulom zaustavlja Jabuselea.

KK Partizan Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

KOMENTAR PRE MEČA:

Jedna pobeda je tu, ali nedostaju još dve košarkašima Partizana. Crno-beli su napravili već jedan korak ka plasmanu u Kaunas na završnicu Evrolige. Idući korak za ekipu iz Beograda jeste i druga utakmica u Madridu - koja je na programu od 20 časova i 45 minuta, uz direktan prenos na Sport klub 1 kanalu.

Partizan je već napravio ogroman rezultat brejkom u prvom meču, brejkom koji je malo ko očekivao. Čak i najtvrdokorniji navijači crno-belih nisu baš bili uvereni u snagu i moć ove ekipe, koja na svojoj klupi ima Željka Obradovića. Ipak, Partizan je slavio i na to neverovatan način, pošto je Kevin Panter pogodio trojku u poslednjim sekundama.

Odmah nakon pobede, sami igrači su istakli da je ovo "tek prva utakmica" i da je potrebno još dve. To je isto rekao i Željko Obradović na konferenciji nakon meča, čime je pokazao zašto je najbolji trener u Evropi i čovek sa čak devet titula Evrolige.

Tokom treninga dan pred utakmicu, takođe se videlo i da vlada odlična atmosfera u timu, ali u isto vreme i da su oprezni. Alen Smailagić je istakao da je to sve "lako" kada ih trenira upravo Željko Obradović.

Takođe, ono što bi još moglo da ide u prilog Partizanu u ovoj drugoj utakmici jeste da su centri Reala u problemu, Poarije nije igrao ni prvi meč, a Valter Tavareš je prvu utakmicu napustio već posle poluvremena. Ukoliko se nisu oporavili, ovo bi bila idealna prilika za crno-bele da dođu do novog brejka.

Posle drugog meča, serija se seli u Beograd, gde će Partizan imati ogromnu podršku svoje publike, koja je već pokupovala sve karte za utakmicu u Beogradskoj areni.

Željko Obradović FK Partizan Real Madrid Foto-kolaž: Mileta Mirčetić, MN Press

DEŠAVANJA PRE MEČA:

Košarkaši Partizana stigli ispred hale, dočekali ih Grobar

Grobari vređaju igrače Reala na ulazu u halu, samo Hezonji aplauzi

Već gori ispred hale u Madridu: Grobari skaču i vređaju navijače Zvezde

Mlada nada crnogorske košarke bodri Partizan u Madridu: "Voleo bih da igramo tamo"

Među navijačima se pronašao i mladi košarkaš iz Crne Gore, koji nastupa u Španiji, a koji bi voleo da navija za Partizan i koji smatra da crno-beli mogu do pobede od 3:0 u seriji.

- Večeras očekujem sa košarkaške strane, videli smo malo lošiju partiju Džanana Muse i od nekih igrača koji su bili ključni u napadu Real Madrida i tu su se istakli drugi igrači kao Dek i Jabusele. Mislim da će sad Partizan da anulira te dve opcije i da će se vratiti na Musu. Očekujem i bolju partiju od Nanelija koji se nije pokazao, ali isto tako i kapitenska utakmica Kevina Pantera, od kog očekujem da će dobiti samopouzdanje i koje ima i svi znamo kakav je igrač i koliko mu verujemo. Mislim da će to da pokaže i da će se istaći drugi igrači koji se nisu, očekujem dobar meč i mislim da mogu do još jedne pobede. E sad, umor i ostale stvari da li će ih stići, oni će videti sami. Oni imaju kvalitet da dobiju sve tri utakmice za redom i da idu odmorniji na fajnal for u Kaunas.

Slučaj karte

Tokom dana su puštene i karte u prodaju za navijače Partizana, gde su obeleženi brojni skandali sa ulaznicama. Naime, Telegraf je došao u posed nekoliko snimaka koji pokazuju kako je sve izgledalo kod Beogradske arene, a gde scene nisu bile nimalo prijatne.

Naime, nedugo nakon puštanja u prodaju karata, odmah je stavljen baner i na kom piše da je sve rasprodato, iako se vide neke radnice sa kartama u džepu.

Ovo je donekle i izrevoltiralo Grobare koji su čekali da dođu do papira koji ima vrednost poput zlata u ovom slučaju.

Čak se i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, oglasio zbog svega ovoga gde je istakao da mu je žao zbog situacije koja je nastala.

Bivši igrač Reala o utakmici: "Madriđane više brinu mečevi u Beogradu"

Telegraf je razgovarao i sa bivšim igračem Reala, Dinom Radončićem, koji je istakao da su Madriđani u većem problemu zbog utakmica koje slede u Beogradu.

- Ako se stariji igrači i pobednički karakter prebaci na novije igrače i ako isprave greške iz prve utakmice, mogu da dođu do izjednačenja. Mislim da su napravili dosta grešaka koje je Partizan pametno iskoristio i učinio da serija bude izjednačenija. Mislim da Real mnogo više brine o dve utakmice u Beogradu nego šta će da uradi u sledećoj, tako da jedva čekam da to počne.

Mediji u Španiji - Real je već otpisan?

Zanimljiva scena je došla i od medija u Španiji, koji su svojim naslovima i tekstovima već pokazali da donekle sumnjaju u prolaz Reala na fajnal for.

"AS" jeste i na njoj piše: "Real uz konopce, a Tavares pod znakom pitanja”, uz objašnjenje da Real mora da pobedi ako želi da ostane živ pred put u Beograd.

S druge strane, "Marka" je unutra utakmicu najavila naslovom "Do limita" i takođe napominje da Real mora da pobedi Partizan uz potencijalno odsustvo Tavaresa.

Takođe, "Marka" je u svoje pisano izdanje stavila tekst koji je u sredu bio na sajtu, a koji se tiče Kevina Pantera i ideje da Amerikanac igra za Srbiju, s obzirom na to da poseduje srpski pasoš.

(Telegraf.rs)

Video: Lesor začikavao junaka Pantera posle treninga pred drugi meč s Realom: Prozivao ga na engleskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    27. april 2023 | 22:28

    Zvezdas sam ali Partizan ubi Real ,svaka vam čast.Volio bih da osvojite Evroligu

  • ...

    27. april 2023 | 22:38

    Kao navijac Zvezde cestitke Partizanu na igri .. Srecno komsije .

  • vlada

    27. april 2023 | 22:49

    Auuuuu treba ovo pregaziti u Areni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA