UFC prvak u neverici zbog Mekgregora: Da li je moguće da je to uradio?

Čudno je što je Irac dobio poziv na borbu za titulu, ali se ne oglašava

Usman Kamaru

Kamaru Usman UFC-ov prvak u velteru (do 77 kg), još ne zna protiv koga će se boriti. Očekivalo se da će Usman za protivnika imati Horhea Masvidala, ali sve se glasnije priča o tome da će Masvidal opet u oktogon s Nejteom Diazom kojeg je pobedio u novembru.

Pojavila se mogućnost da se Usman, borac koji ima 16 pobeda i jedan poraz iz 2013. godine, bori protiv Konora Mekgregora, ali irski borac neuobičajeno ne odgovara na prozivke i zasad nije prihvatio ovu ponudu.

Da prihvati borbu i pobedi Usmana, postao bi prvi borac s titulama prvaka u tri različite kategorije.

- Ovde pričamo o pisanju istorije. Rekao je da je najbolji borac svih vremena kroz sve tri kategorije. Evo, dajem mu priliku da to dokaže.

- Hajde, pokušaj osvojiti treći pojas. Zašto ne bi prihvatio taj meč? Dajem mu istorijsku priliku, ali on je sada odjednom tih. Zašto? Ko odbija borbu za titulu?

- To nisam nikad video. Ko kaže ne kad prvak nudi meč za titulu? Naravno, osim ako znaš da nemaš nikakve šanse - nastavio je Usman prozivati MekGregora.

U velteru, kategoriji do 77 kilograma, irski borac je odradio tri borbe - ima pob0edu i poraz od Nejta Dijaza, te slavlje u poslednjoj borbi protiv Donalda Serronea prije četiri meseca.

Foto: Tanjug/AP

Ali, ovoga puta Mekgregor je prihvatio  izazov Andersona Silve i dogovorio istorijski spektakl do 80 kilograma.

Iako Silva ima 45 godina, jedan je od najuspešnijih u istoriji mešovitih borilačkih veština, a kao najboljeg ga je nedavno označio i Mekgregor.

Video: Tajson ponovo čovek od čelika: Na nekadašnjem bokseru isklesani mišići u 53. godini

(Telegraf.rs)