Dogovorena Rakićeva spektakularna borba: Da li će Srbija uskoro dobiti UFC šampiona?

Očekuje se zvanična potvrda da će Rakić i Blašovci u ring u martu, a pobednik će potom izazvati Tešeiru koji drži pojas

Foto: Profimedia

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić mogao bi uskoro da dobije priliku da se bori za UFC pojas, pošto je u međuvremenu dogovorio spektakularnu borbu sa Poljakom Janom Blašovicem.

Blašovic je nedavno izgubio pojas od Brazilca Glovera Tešeire, a pobednik duela njega i Rakića dobiće šansu da se bori za titulu. Ugovor još nije potpisan, ali se očekuje i zvanična potvrda za UFC događaj koji je na programu 26. marta.

- On je dobar borac, jak je. Svi borci unutar Top 10 u UFC-u su sjajni i čast mi je boriti se protiv svih njih. Rakić je dobar izbor za iduću borbu - rekao je Blašovic gostujući kod najpoznatijeg MMA novinara Arijela Helvanija.

I sam Rakić, koji se donedavno borio pod zastavom Austrije, je na Tviteru potvrdio da se sprema nešto veliko.

- Sretan mi Božić - napisao je Rakić na Tviteru uz emotikon koji aludira na potpis.

Podsetimo, Rakić je nedavno bio u žiži javnosti zbog prozivki sa Čehom Jirijem Prohaskom. Naime, Rakić je isprozovao Prohasku i navodnu odluku UFC da se upravo Čeh bori protiv Glovera Tešeire za pojas u poluteškoj kategoriji, tvrdreći da bi on i Prohaska u međusobnom duelu trebalo da daju izazivača.

U međuvremenu se Prohaska izgubio iz priče i sada će Rakić i Blašovic dati ime rivala koji će napasti pojas koji drži Tešeira.

Video: Rakić pojeo legendu MMA: Pogledajte kako je Srbin slavio najveći UFC trijumf

(Telegraf.rs)