Šta nas sve čeka u najuzbudljivijoj jeseni u istoriji srpskog fudbala?

Crvena zvezda i Partizan obezbedili su Ligu Evrope, dok reprezentaciju Srbije tri boda deli od Svetskog prvenstva

Godinama smo svedoci tmurnih jeseni srpskog fudbala, ali sada je konačno situacija promenjena. Posle uspeha Crvene zvezde i Partizana u kvalfikacijama za Ligu Evrope, klupski uspeh zaokružen je sjajnim izdanjem reprezentacije Srbije u dve kvalifikacione utakmice protiv Moldavije i Irske, koja je posle ovih trijumfa na korak od Mundijala u Rusiju.

>>> Iskopali su prognozu MIlovana za plasman Srbije u Rusiju i sad mu se svi smeju: Čak je i Anđus bio iznenađen šta kaže (VIDEO)

Zbog toga će dva najveća stadiona u Srbiji biće mali da prime sve ljubitelje fudbala ove jeseni. Dugo se čekalo na takav razvoj događaja pa ne čudi veliko zadovoljstvo javnosti.

Euforija "drma" celu Srbiju i svi veruju u dobre rezultate. Reprezentaciji su potrebna tri boda u preostala dva meča u oktobru.

Crveno beli, dugo čekano takmičenje u Ligi Evrope otvaraju utakmicom protiv BATE Borisova na stadionu "Rajko Mitić", dok će Partizan biti lišen pomoći navijača protiv kijevskog Dinama u drugom kolu.

Reprezentacija Srbije pobedom u Dablinu protiv Republike Irske (1:0), kojom je zakoračila ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, nastavila je veliki uspon srpskog fudbala, nakon uspeha Crvene zvezde i Partizana na evro-sceni.

Dobri rezultati u kvalifikacijama "orlova" kao da su bili zamajac za "večite rivale" koji su izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a potom su izabranici Slavoljuba Muslina zaokružili sjajno leto trijumfima nad Moldavijom (3:0) i u Irskoj (0:1).

>>>Kapiten Orlova posle pobede u Irskoj: Verujem da sve rešavamo u Beču, a onda fešta protiv Gruzije!

Da bi ostvarili san čekan dugih osam godina srpskim fudbalerima potrebna je jedna pobeda protiv otpisane Austrije u Beču, gde se očekuje velika podrška za srpski tim, ili u Beogradu protiv autsajdera Gruzije u pravom ambijentu kakav skoro nije viđen kada igra reprezentacija.

Rusija je na dohvat ruke, šansa koja se ne ispušta, a ova ekipa Slavoljuba Muslina pokazala je da igra pravi, takmičarski i fudbal na rezultat, pa bi u "srpskom" Beču i protiv Gruzije stavila "višnju na tortu" u kvalifikacijama bez poraza, sa trenutnim skorom od pet pobeda i tri remija, a ispred polufinaliste prošlog prvenstva Evrope Velsa i učesnika istog Republike Irske i Austrije.

Jedno je sigurno, srpski navijači do kraja jeseni imaće povoda za euforiju jer pored praktično viđenog plasmana reprezentacije na Mundijal gledaće velike sudare Crvene zvezde i Partizana sa Arsenalom, kijevskim Dinamom, Kelnom, BATE-om, Jang Bojsom...

Srpski fudbal, konačno, vidi lepu budućnost.

Raspored reprezentacije Srbije do kraja kvalifikacija:

ŠESTI OKTOBAR - Austrija - Srbija (20.45)

DEVETI OKTOBAR - Srbija - Gruzija (20.45)

MEČEVI CRVENE ZVEZDE U LIGI EVROPE:

14. SEPTEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - BATE Borisov, Arsenal - Keln

28. SEPTEMBAR -19.00 Keln - Crvena zvezda, BATE - Arsenal

19. OKTOBAR - 19.00 Crvena zvezda - Arsenal, BATE - Keln

2. NOVEMBAR - 21.05 Arsenal - Crvena zvezda, Keln - BATE

23. NOVEMBAR - 19.00 BATE Borisov - Crvena zvezda, Keln - Arsenal

7. DECEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - Keln, Arsenal - BATE

MEČEVI PARTIZANA U LIGI EVROPE:

14. SEPTEMBAR - Jang Bojs - Partizan

28. SEPTEMBAR -Partizan - Dinamo Kijev (pred praznim tribinama u Humskoj)

19. OKTOBAR - Skenderbeg - Partizan

2. NOVEMBAR - Partizan - Skenderbeg

23. NOVEMBAR -Partizan - Jang Bojs

7. DECEMBAR -Dinamo Kijev - Partizan

(Telegraf.rs)