Invazija Nemaca na Beograd: Navijači Kelna došli u posed drastično većeg broja karata nego što im pripada na Marakani!

Pristalice nemačke ekipe iskoristile su to što su paketi ulaznica za mečeve Crvene zvezde u Ligi Evrope bili dostupni svima preko onlajn prodaje

Crvena zvezda je na utakmici protiv BATE Borisova imala veliku podršku na Marakani, ali su mnogi primetili da je bilo i mnogo praznih mesta. Falilo je najmanje 10.000 navijača koji su bili na stadionu na utakmici sa Krasnodarom, pošto je zvaničan podatak da je meču prisustvovalo 40.284 gledalaca.

>>> VRI U ZVEZDINOJ GRUPI: Strepe i Arsenal i Keln, UEFA već danas pokreće postupak posle nereda! (VIDEO)

>>> Ko čeka Zvezdu u Ligi Evrope? Ne zna se ko je trenutno u lošijoj formi, Keln prodao najboljeg igrača!

To je i više od 10.000 navijača manje od kapaciteta koji ima Marakana. Mnogi su bili zbunjeni tim prizorom, a najviše stolica bilo je prazno na južnoj tribini, što se najbolje može videti i u fotografiji ispod pred sam početak meča.

Pošto je prethodno bilo objavljivano da su skoro svi kompleti ulaznica rasprodati, te da je računajući i to oko 45.000 karata prodato za BATE dan pre utakmice i da će se karte prodavati i na dan meča za one koji dolaze iz unutrašnjosti ili inostranstva, ostaje misterija kako je toliko praznih mesta bilo na Marakani.

Jedan od razloga leži i u tome što su karte mogle da se prodaju onlajn preko sajta iticket.rs, a njih su mogli da kupe i ljudi iz inostranstva. Mnogi navijači Zvezde su to iskoristili, ali ne samo oni već i navijači Zvezdinih rivala u grupi.

Kako saznajemo, to je posebno bio slučaj sa navijačima Kelna, koji su već u 1. kolu na gostovanju Arsenalu napravili totalni haos i odložili meč na sat vremena, jer ih je u London došlo čak 20.000!

Euforija među pristalicama ''Jarčeva'' se nije stišala posle meča u Londonu, gde je njihov tim poražen sa 3:1 i već planiraju naredna gostovanja. Govore kako su pokazali svoju moć Evropi, a sada žele da se dokažu u Beogradu, jednom od najopasnijih i najnegostoljubivijih gradova za protivničke navijače.

Karte su mnogi već nabavili i sada samo čekaju 7. decembar kada je na programu meč Zvezde i Kelna. Prema propisima UEFA njima bi prema kapacitetu stadiona trebalo da pripadne 2.500 karata, ali niko ne može da ih spreči da u slobodnoj prodaji kupe karte i budu na stadionu.

Tako nešto su uradili i u Londonu, gde ih je bilo više nego navijača Arsenala na stadionu.

Navijači Kelna su pre nekoliko dana najavili masovnu invaziju i na Beograd, a za meč sa Zvezdom zvanično je apliciralo čak 13.000 navijača nemačke ekipe.

Na svom forumu već pišu kako je moguće doći do Beograda, pitaju da li treba da ostavljaju pasoše u hotelima i slično.

I na forumu navijača Zvezde mnogi se bave problematikom praznih stolica, a pojedini koji žive u Nemačkoj tvrde da je jedan od razloga i to što su mnogi paketi ulaznica završili u rukama navijača Kelna, koji su masovno kupovali onlajn karte. Zanimljivo je i da je najviše mesta bilo prazno na južnoj i delovima tribina oko juga, gde bi najverovatnije i bili smešteni Kelnovi navijači, ukoliko ih dođe toliko.

Neki od navijača Zvezde su upozoravali klub na to da se paketi ulaznica masovno prodaju u Nemačkoj i da dospevaju u ruke navijača Kelna, ali ističu i da nisu imali odgovor na to sa Marakane.

Meč između Zvezde i Kelna na Marakani na programu je 7. decembra u poslednjem, 6. kolu Lige Evrope. Postoji mogućnost i da to bude odlučujuća utakmica za plasman dalje za obe ekipe, pa neće iznenaditi ukoliko tog dana na Marakani bude nikada više protivničkih navijača u istoriji, ukoliko ne računamo Večiti derbi.

Zvezda će u narednom kolu igrati upravo protiv Kelna, ali u Nemačkoj, i taj meč je na programu 28. septembra u 19 časova.

RASPORED DALJIH MEČEVA U H GRUPI LIGE EVROPE:

2. kolo: 28. SEPTEMBAR -19.00 Keln - Crvena zvezda, BATE - Arsenal

3. kolo: 19. OKTOBAR - 19.00 Crvena zvezda - Arsenal, BATE - Keln

4. kolo: 2. NOVEMBAR - 21.05 Arsenal - Crvena zvezda, Keln - BATE

5. kolo: 23. NOVEMBAR - 19.00 BATE Borisov - Crvena zvezda, Keln - Arsenal

6. kolo: 7. DECEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - Keln, Arsenal - BATE

(Telegraf.rs)