Trampovi prijatelji uložili 400 miliona za mundijalska TV prava, sad ih boli glava posle ispadanja SAD (VIDEO)

Foksovci će se suočiti sa finansijskim šokom posle ispadanja

Fudbaleri SAD nisu uspeli da se plasiraju na Mundijal, što će drastično uticati na profit Foks sporta.

Nije tajna da je Foks praktično jedini naklonjen Donaldu Trampu u SAD, a za televizijska prava prenošenja Mundijala 2018. i 2022. je platio više od 400 miliona dolara!

Naravno, to je učinjeno sa očekivanjima da tim SAD ode na turnire, što se nije dogodilo u slučaju predstojećeg Mundijala zbog poraza od Trinidada i Tobaga u poslednjem kolu sa 2:1.

- Svetsko prvenstvo je i dalje najveći sportski događaj na planeti, ali je jasno da će to biti drugačiji turnir ako nema nas - priznao je predsednik Foks Sportsa Erik Šenks.

Amerikanci će prvi put od 1986. u Meksiku propustiti Svetsko prvenstvo, a Foks je već pripremio 350 sati programa u Rusiji sledećeg leta. Barem je to bio plan iz 2014. godine kada se pravio proračun na osnovu Mundijala u Brazilu, gde su rejtinzi prevazišli očekivanja.

Ipak, postoji i "caka" da je vremenska zona Brazila bila pogodna za prenose na američkoj teritoriji, što baš i neće biti slučaj sa Rusijom. Pad rejtinga je neminovan kada se sve uzme u obzir, a valja podsetiti da je finale 2014. između Nemačke i Argentine bio treći najgledaniji fudbalski meč svih vremena u SAD, sa 17.324.000 gledalaca.

Posle ovoga, Foks će se usmeriti na meksičku ciljnu grupu, pošto se njihova selekcija plasirala na Svetsko prvenstvo. Takođe, veliki broj Meksikanaca živi u SAD, što će malo popraviti rezultate Foksa.

(Telegraf.rs)