Sudijski ekspert se oglasio o najspornijoj situaciji sa derbija: Zvezdin gol je regularan! Zbog jednog bitnog faktora nije suđen ofsajd (VIDEO)

Sekretar Sudijske komisije FSS-a analizirao je odluke Milorada Mažića na 156. Večitom derbiju i istakao da je sudijska trojka obavila sjajan posao

Svi su pohvalili arbitražu Milorada Mažića na 156. Večitom derbiju. Najbolja sudijska trojka Srbije dobila je pohvale i iz Zvezde i iz Partizana, iako je pre meča bilo žalbi sa Marakane da oni vode derbi. Ipak, kao i obično, navijači na društvenim mrežama poveli polemiku oko pojedinih spornih situacija sa derbija.

>>> Zašto i najokorelije Delije treba da poštuju Vladimira Stojkovića zbog poteza na kraju derbija? (VIDEO)

Najviše prašine podigao je izjednačujući gol Zvezde preko Boaćija, za koji navijači Partizana ističu da mu je prethodio ofsajd Aleksandra Pešića, prema kome je Stojković centrirao u začetku akcije.

Zbog toga smatraju da gol nije trebalo da bude priznat i žale se da ih je Mažić oštetio. Tu situaciju je prokomentarisao i Sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojičić, koji analizira suđenje i sporne situacije na Arena Sport televiziji.

>>> DA ČOVEK NE POVERUJE! Lisica najavila krvavi derbi! Pogodila je ishod meča, ali je predosetila i haos na tribinama (VIDEO)

Loptu je nakon centaršuta Filipa Stojkovića glavom presekao Bojan Ostojić, a ona je posle gužve stigla do Boaćija, koji je inteligentnom reakcijom i majstorskim šutem iz kolena poslao loptu u mrežu Vladimira Stojkovića.

Radojičić u analizi ove situacije ističe da nema govora o ofsajdu, jer se Pešić nije aktivirao nakon centaršuta Stojkovića. Pošto je loptu presekao Ostojić, ofsajda definitivno nije bilo, smatra on. Da je lopta došla do Miletića, u tom slučaju bi se Pešić aktivirao iz ofsajda i u tom slučaju bi bilo opravdano da se igra zaustavi.

- Ovo je izuzetno interesantna situacija i odlična odluka pomoćnog sudije. Ovde Pešić jeste u ofsajd položaju, ali da je lopta došla do drugog igrača Partizana, Bojana Ostojića.

- Da je došla do Miletića, onda bi se računalo da se Pešić uključio u igru i onda bi Dalibor Đurđević verujem podigao ofsajd zastavicu. Odlična odluka, sačekaj, vidi šta će se desiti, odluči! Pošto je loptom igrao Ostojić, ovde nema govora o ofsajdu. Odlična odluka sudija - istakao je Radojičić.

Pogledajte gol Boaćija i spornu situaciju koja je prethodila pogotku:

(Telegraf.rs)