NIJE SAMO SERGEJ U PITANJU: Kokeza otkrio zbog čega je smenio Slavoljuba Muslina!

Prvi čovek Saveza govorio i o novom selektoru Orlova

Foto: Marko Todorović

Posle dva meseca raznoraznih teorija i nagađanja, Srbija je konačno dobila objašnjenje zašto je Slavoljub Muslin dobio otkaz na mestu selektora.

To je u razgovoru za Informer otkrio predsednik FSS Slaviša Kokeza i tako potvrdio da je Sergej Milinković Savić jedan od glavnih razloga. Ne i jedini.

- Pitao sam ga da li nepozivanje Sergeja i Ljajića ima veze sa nekim nefudbalskim stvarima. Rekao mi je da su oni isključivo fudbalski. Muslin je dodao i da je Sergej Milinković Savić bio jedan od najgorih na terenu tokom meča između Nice i Lacija gde je dao dva gola - rekao je Kokeza i nastavio:

- Imali smo ozbiljna mimoilaženja u pogledu budućnosti srpskog fudbala. Podržao sam stav direktora Bunjevčevića da na prvom mestu Sergej, a onda i Živković, Veljković, Radonjić i Dmitrović moraju da odigraju barem nekoliko minuta u prijateljskim utakmicama za A reprezentaciju. Samo zato da bismo ih sačuvali da ne zaigraju za neku drugu reprezentaciju.

- Da nam se ne ponovi ''slučaj Arnautović.'' Možemo selektor i ja nekoga da volimo ili ne, ali oni su budućnost srpskog fudbala.

Osvrnuo se Kokeza i na izbor novog selektora.

- Moja želja je bio Dragan Stojković Piksi, ali je on od Kineza dobio neverovatne finansijske uslove i produžio je ugovor. Vidim da sportski sektor želi Mladena Krstajića, ali da su mišljenja podeljena. Neki misle da je nedostatak iskustva njegov problem, ali koga su vodili Gvardiola i Zidan pre Barselone i Reala - pita se Kokeza.

(Telegraf.rs)