Čukarički doveo bivšeg igrača Zvezde, ali se nisu dogovorili sa Milojevićem! Matijašević poručuje: Nikom ne garantujemo da će igrati (FOTO)

Radno na Banovom Brdu neposredno pred odlazak tima na pripreme

Petar Milić je novi fudbaler Čukaričkog! Nekadašnji igrač Crvene zvezde potpisao je ugovor sa Brđanima na tri i po godine uz opciju prekida posle šest meseci.

Milić igra na poziciji desnog krila, a u martu 2016. je postao profesionalac Zvezde. Podsetimo, tada je potpisao ugovor sa crveno-belima zajedno sa Dejanom Joveljićem, Lukom Adžićem, Lukom Ilićem i drugima.

Inače, Milić je ponikao u petlićima Čuke za koju je već dao gol na prijateljskom meču protiv Bačke. Došao je iz francuskog Anžea.

- Mnogo su bolji uslovi sad na Čukaričkom od onih koje pamtim kao dete. Sve se promenilo na bolje. Uslovi su u rangu sa onima koje sam video u Francuskoj. Što se treninga tiče u insotranstvu su češći, ali kod Lalatovića su usklađeniji - izneo je Milić prve utiske o našem klubu. Dodao je da je uveren da je Čukarički jedan od dva najbolja kluba u Srbiji.

S druge strane Čukarički nije uspeo da dogovori uslove sa Nemanjom Milojevićem, sinom trenera Zvezde Vladana.

Njemu aktuelni ugovor ističe u junu, a u subotu će se definitivno sve znati.

- Jednostavno, nije produžio ugovor, a koliko znam razlog je što se nikom ne može garantovati da će igrati. Mi smo hteli da ostane - rekao jedirektor Brđana Vladimir Matijašević.

Ekspedicija Čukaričkog putuje na dvonedeljne pripreme na Kipar 28. januara, a dan pre toga fudbaleri imaju treću test utakmicu protiv BASK-a na Adi ciganliji od 13 časova.

U avionu neće biti Saše Jovanovića i Dušana Lagatora koji su se preselili na pozajmicu u Dinamo iz Sankt Petersburga.

Nastupaće kao pozajmljeni igrači uz mogućnost ostanka i preseljenja u drugi klub, a sa njima u Rusiji bio je potpredsednik Čukaričkog Nenad Mirosavljević koji je dogovorio dugoročnu saradnju ruskog drugoligaša i srpskog kluba.

- Pozajmica je potpisana do 31. maja. Svi detalji su utanačeni igrači su predstavljeni juče u klubu, a tehnički potpisivanje ugovora se obavlja na pripremama u Antaliji - pojasnio je Mirosavljević, koji se vratio

u Beograd.

Tokom dvodnevnog boravka potrpedsednik je potpisao sa ruskim drugoligašem ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji dva kluba koji podrazumeva razmenu igrača, trenera, odigravanje prijateljskih utakmica i slično.

- Uverio sam se na licu mesta da Jovanović i Lagator nastavljaju karijeru u pravom okruženju. Sigurno da je to za njih lepa prilika da se dokažu i izbore za svoj status - jasan je bio Mirosavljević.

Dušan Lagator (24) je defanzivni vezni igrač. U Čukaričkom je za dve godine odigrao 33 utakmice i postigao gol u utakmici protiv Surdulice koja je bila njegova druga u našem dresu.

- Taj gol ću pamtiti kao omiljeni momenat u Čuki, a od utakmica prolazak Ordabasija u Ligi Evrope i plasman u naredni krug kvalifikacija. Čukarički je jak klub i imao sam dobru saradnju. Žao mi je što se rastajem sa saigračima jer smo ostvarili odličan odnos, a Upravi se zahvaljujem na svemu. Nisam ranije ramišljao o Rusiji, jake su im i prva i druga liga. Naravno da sam zadovoljan novim klubom, to je izazov za mene i trudiću se da se pokažem i ostvarim svoj maksimum - rekao je Lagator.

Ofanzivni vezista Saša Jovanović (25) je za dve i po godine odigrao 70 utakmica u Čukaričkom i postigao sedam golova

(Telegraf.rs)