Skandal na Kopa Libertadores: Navijači Nacionala ismevali Čapokoense i avionsku nesreću, preti im izbacivanje (VIDEO)

Klub iz Urugvaja moraće da snosi posledice zbog svojih navijača

Fudbalski klub Čapokoense tražio je od nadležnih da izbace urugvajski Nacional sa Kopa Libertadores zbog navijača koji su zbijali šale na račun avionske nesreće i tragično nastradalih fudbalera brazilskog kluba.

>>>UEFA odložila odluku o Zvezdinoj žalbi: Čeka se ponedeljak, ali crveno-beli već slave!

Čapokoense, koji je na neverovatan način izborio kvalifikacije za Kopa Libertadores, sada su suočava sa novim problemom.

Naime, u utakmici koju su igrali sa Nacionalom iz Urugvaja, dogodio se nezapamćeni skandal kada su protivnički navijači uvredljivim gestikuliranjem i oponašanjem aviona vređali žrtve avionske nesreće iz novembra 2016. godine u kojoj je poginula skoro cela ekipa.

U saopštenju kluba se navodi da se od čelnika Kopa Libertadores zahteva izbacivanje kluba pre revanš meča zakazanog za 7. februar.

- Fudbalski klub Nacional mora biti isključen iz takmičenja Kopa Libertadores na osnovu članova 8 i 14 - stoji u njihovom zahtevu.

Sa druge strane, Nacional je, pre zvanične odluke, identifikovao izgrednika kome je zabranjeno prisustvo na sportskim takmičenjima.

Podsetimo, 28. novembra 2016. godine u avionskoj nesreći 71 osoba je izgubila život uključujući fudbalere, članove stručnog štaba, novinare i menadžere kluba Čapokoense.

(Saša G.)