Arbitar najkontroverznije utakmice Superlige prebačen u niži rang

Odbor za hitna pitanja FSS procenio je da Milan Ilić nije dorastao zadatku za koji je bio delegiran

Sudija Milan Ilić, koji je ostao upamćen po haosu koji je uzrokovao na utakmici jesenjeg dela sezone između Spartaka i Borca, do daljeg neće suditi utakmice Superlige, odluka je Odbora za hitna pitanja fudbalskog saveza Srbije. 

Umesto mečeva elitnog ranga Ilić je prekomandovan pa će u nastavku sezone deliti pravdu na drugoligaškim terenima.

>>> Slušajte druže, sudija može da pogreši jednom, ali ne i 100 puta: Borac besan zbog namernih grešaka arbitra!

Odbor za hitna pitanja usvojio je u sredu liste sudija za prolećni deo sezone na kojem nema Ilića zbog nekolicine kikseva u prethodnom periodu čija je kulminacija bilo skandalozno vođen meč u Subotici.

Ilić je na pomenutom duelu, završenim pobedom Subotičana 3:1, pogubio sve konce i režirao jednu od najkontroverznijih utakmica jesenjeg dela sezone tokom koje je svirao penal za Spartak i pokazao dva crvena kartona igračima gostujućeg tima.

Vrhnac haotičnih scena bio je gest fudbalera Borca koji su iz revolta posedali na teren u znak protesta prema odlukama Ilića.

Slika iz Subotice obišla je svet zahvaljujući putnicima namernicima iz Engleske koji su prisustvovali lakrdiji i poslali lošu sliku o srpskoj ligi putem društvenih mreža.

- Sudija može da pogreši u 1. ili 15. ili 90. minutu, ali da u jednom nepunom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost. Namera je očigledno postojala i surovo je sprovedena u delo - oglasili su se dan kasnije Čačani povodom arbitraže na severu Bačke.

Sudijska komisija procenila je da je Ilić loše obavio posao i sezonu ranije, na utakmici između Novog Pazara i Crvene zvezde kada je dosudio sporan jedanaesterac za Beograđane i izazvao buru negodovanja igrača i navijača lokalnog kluba. I tada je bio suspendovan na određeno vreme.

Podsetite se tog penala.

Svojevremeno izazvao je i gnev Partizanovih igrača kada je svirao kraj poluvremena pre isteka 45. minuta na utakmici sa Radničkim iz Niša u aprilu 2015. godine.

Tu situaciju možete videti u priloženom videu.

(Telegraf.rs)