Italijani tvrde: Najmoćniji agent sveta preuzeo Sergeja, Kežman otpušten!

Na pomolu je veliki transfer na leto, posle koga bi Sergej postao treći najplaćeniji fudbaler svih vremena

Lokalni italijanski list "Il Mesadjero" preneo je da je Sergej Milinković Savić promenio agenta i da je umesto Mateje Kežmana, brigu o karijeri srpskog reprezentativca preuzeo najmoćniji agent sveta, Žorž Mendeš, koji brine i o karijeri Kristijana Ronalda.

Ipak, ova informacja se ubrzo pokazala kao neistinita, pa su je demantovali i Milinković Savić i Kežman.

Mendeš se u nekoliko navrata već pominjao kao spona u pregovorima Lacija sa ostalim zainteresovanim klubovima za Sergeja, a ima i odlične odnose sa predsednikom Lacija Klaudijom Lotitom, a ovaj list piše i da će Mendeš biti jaka spona između Reala i Lacija, za transfer Milinković Savića na leto u vrednosti od čak 140 miliona evra.

To bi onda bio treći najskuplji transfer u istoriji, iza Brazilca Nejmara (Barselona - Pari Sen Žermen 222 miliona) i Kilijana Mbapea (Monako - PSŽ 180 miliona). Bio bi to i ubedljivo najskuplji transfer svih vremena kada su u pitanju srpski igrači.

Moćni agent Mendeš ima odličnu saradnju sa dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope jer je prethodnih godina u kraljevski klub dovodio Kristijana Ronalda, Džejmsa Rodrigeza, Pepea, Anhela Di Mariju, Rikarda Karvalja, kao i trenera Žozea Murinja.

Igrači o kojima brine karijeru su: Kristijano Ronaldo, Džejms Rodrigez, Dijego Košta, Anhel Di Marija, Bernardo Silva, Ederson, Nikolas Otamendi, Radamel Falkao, Pepe...

Prema Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u svetu sportskih agenata Žorž Mendeš je na drugom mestu iza Skota Borasa, koji je alfa i omega za bejzbol igrače u Americi.

Bogatstvo Mendeša procenjuje se na 956.4 miliona evra.

VIDEO: Evo zašto Muslin nije zvao Sergeja u reprezentaciju Srbije

(Telegraf.rs)