Pitali su Milojevića da li će da gleda Partizan: Ovakav odgovor je mogao da se očekuje (VIDEO)

Trener crveno-belih spušta euforiju pred duel

Crvena zvezda utakmicom protv Čukaričkog (sreda 18 časova na Marakani) nastavlja prvenstvo, a u slučaju pobede i Partizanovog kiksa dan kasnije, matematički bi mogla i da obezbedi titulu. Ipak, trener crveno-belih Vladan Milojević istakao je da nema euforije i da neće gledati na drugu stranu i da ga zanima samo njegova ekipa.

Milojević nikada nema zapaljive izjave, uvek je korektan prema rivalima, i po pravilu uvek komentariše samo svoju ekipu, tako da je njegov odgovor na pitanje novinara da li će pratiti i ishod mečeva Zvezdinog rivala očekivan.

>>> Zvezda navija za ozloglašeni klub zbog lakšeg puta u Ligu šampiona: Ključni datum je 29. april!

>>> Antologijske fotke sa Zvezda - Bajern iz '91! Ovi prizori će mnogim Delijama naterati suze na oči (FOTO)

-  Ne gledamo na drugu stranu. Rekao sam i ranije da nam trebaju dve pobede u plej-ofu, šest bodova, to nas interesuje. U plej-ofu imate 21 bod, nas interesuje samo naša igra. Ne obaziremo se na protivnika. Šta god da se desi, moramo da radimo, imamo mnogo igrača koji treba igraju.

- Hoću da završimo kako smo krenuli. Ne razmišljamo o tome. Ispred nas imamo pet utakmica i pet finala i igrači treba da budu koncentrisani na to što treba da urade - rekao je Milojević novinarima.

Upitan je i da li se među igračima oseća euforija, jer je potrebno da pobede na dve utakmice, kako bi i matematički obezbedili titulu.

- Kad bih rekao da se ne oseća... Oni to znaju, treba da budu profesionalni i profesionalno odrađuju svaki trening. Fudbal je danas i sutra. Novi izazov, ispred nas je samo Čukarički. Crta se uvek podvlači na kraju i tako treba gledati na stvar. Ja neću da dozvolim euforiju, interesuje me samo prva naredna utakmica - rekao je trener Zvezde, koji se osvrnuo i na Čukarički i pohvalio je Brđane i njihovog trenera Nenada Lalatovića.

- Ključ svega ovoga, i to igrači znaju, jeste da budemo profesionalni na svakom treningu. Više puta sam rekao: fudbal vam je danas i sutra. Svaki dan novi izazov, nova utakmica, pa i sada razmišljamo samo o Čukaričkom. To je jedini način kako sportista i treba da razmišlja, a crtu podvlačimo tek na kraju. I zato ne vidim da ima neke euforije, niti ću ja da je dozvolim - rekao je Milojević

- Znamo da je Čukarički izrastao u klub koji je u vrhu srpskog fudbala. Pretenduju da izađu u Evropu, da li preko prvenstva ili preko Kupa svejedno je. Videli ste da imaju velike šanse posle prve utakmice, obe sa Partizanom su odigrali kvalitetno. Skup je to dobrih igrača, predvođenim Nenadom Lalatovićem, jednim od boljih trenera u Srbiji - nahvalio je Milojević protivnika i pozvao navijače da u što većem broju podrže ekipu, iako je radni dan u pitanju.

(Telegraf.rs)