Sa kim sve Partizan mora da se bori za Leonarda? Brazilac ima još ponuda na stolu!

Iako ima svoje hirove koje su trpeli prošle godine zbog dva trofeja, crno -beli ipak žele da vrate nestašnog Brazilca

Vest da je Leonard da Silva Souza zatražio raskid ugovora sa saudijskim Al Ahlijem, zbog činjenice da nije dobio pet plata, svakako je razgalila navijače Partizana. Ali i pored činjenice da je Brazilac podneo zahtev Arbitražnoj komisiji tamošnjeg Fudbalskog saveza za raskid ugovora, što će ga učiniti slobodnim na tržištu, crno-belima neće biti lako da vrate sjsjnog napadača u svoje redove, iako želja svakako postoji, a kontakt igrača i pojedinih čelnika kluba iz Humske postoji održava se mesecima.

>>> Grobari već plaču za Leonardom: Brazilac postigao sjajan gol za Al Ahli u Ligi šampiona Azije (VIDEO)

IMA VIŠE PONUDA NA STOLU

Ipak, drugoplasirani tim u Srbiji nije jedini u redu za eventualnu saradnju sa fudbalerom, jer on zbog dobrih igara i učinka u Džedi ima još neke ponude na stolu...

Ukoliko se ovog leta do kraja otvori mogućnost za njegov povratak (a nada svakako postoji), Partizan će morati da pobedi klubove iz Kine i Turske, koji su takođe zainteresovani za igrača, ne bi li posle samo godinu dana obezbedio najveće pojačanje u prelaznom roku.

Sličnu poziciju su crno-beli imali i pre dva leta, kada su gotovo dva meseca vodili borbu sa klubom iz Turske i Leonardovim agentom Dimitrijem Seljnukom, ali su posle niza ponuda, modifikovanja uslova u ugovoru i “čeličnog” strpljenja uspeli da ga privole u Humsku.

TRAŽIO DRUGI AUTO, BOLJI STAN, KASNIO IZ BRAZILA

Generalni direktor Miloš Vazura je to otkrio medijima još na zimskim priprema, ostavljajući mogućnost (ne veliku, ali gde ima dima - ima i vatre) da Leonardo ponovo obuče crno-beli dres. Upravo je Vazura u čestoj komunikaciji sa Brazilcem, koji nije zaboravio da su ga u Humskoj držali “kao malo vode na dlanu”, trpeli sve njegove “bubice” i ispade kada nije želeo da trenira zbog plata i premija, tražio bolji automobil, drugi stran na korišćenje pored onoga, koji je dobio na Dedinju, kasnio sa povratkom iz Brazila, kasnio na pripreme, bunio se kada bi bio zamenjen (napao i sportskog direktora Ivicu Ilieva u jednom trenutku, tražeći da ide iz kluba).

Sve su to u Partizanu tolerisali, jer je sa druge strane Leonardo na terenu donosio neverovatne stvari, golove i asistencije, često potezom odlučujući utakmice, što je ponajviše doprinelo duploj kruni prošle sezone.

Interesantno je svakako da na “Vikipediji” već sada stoji da je Leonardo u 2018. godini igrač Partizana i to je ono što bi sigurno vest koja bi najviše obradovala navijače crno-belih.

Jer, fudbaleri, koje je klub angažovao kao njegove alternative, niti su približno prikazali na terenu koliko Brazilac, niti su bili voljeni od strane publike kao pomenuti fudbaler. Treba pomenuti i da je Partizan na sve načine pokušao da zadrži Leonarda, nuđena mu je u jednom momentu i zarada od 700.000 evra godišnje, pa i više, ali on nije želeo da ostane u Srbiji. Ubrzo se i sam pokajao...

PROBLEM(I) SA TRANSFEROM

Malo je poznato da je i Leonardov odlazak u Al Ahli bio više nego stresan. Naime, ćudljivi virtuoz sa loptom je u istom momentu imao dve ponude i to u istoj visini, a na njemu je bilo da odluči da li će u francuski Mec ili u pomenuti Al Ahli. Danima je “veslao” i Francuze i Arape, koji su Partizanu nudili kompletnu sumu odjednom.

Odlučio se nekako za klub iz Džede, sa kojim su crno-beli ekspresno okončali posao I dobili novac na račun, ali... Brazilac je otputovao u Rim sa porodicom, gde je čekao realizaciju svojih uslova i – ostao “zaglavljen” u “večnom gradu”.

Neke hirove ni bogati Arapi nisu želeli da plate (tražio da plate kompletno školovanje za dete), a malo je kasnila i tranša “na ruke”, obećana za potpis ugovora.

Brazilac je tada zvao direktora Vazuru i pitao da li je Mec još zainteresovan i najavio da će čak da se vrati u Beograd. Ipak, sve se nekako rešilo, pa je obukao dres Al Ahlija.

“VOZAO” I ARAPE

Leonardo je bez dileme najbolji igrač i u Al Ahliju, iako je njegov tim završio kao drugoplasirani u prvenstvu Saudijske Arabije. Odigrao je 24 meča sa arapski klub, postigao i 11 golova, od kojih su neki bili zaista spektakularni. Ipak, baš kao i u Partizanu, znao je da “nestane” po odlasku na odmor u Brazil, posle čega bi koristio stare trikove, javljao se preko društvenih mreža i obaveštavao fotografijama i porukama da se vraća u Džedu.

Bio je kažnjavan izbacivanjem iz tima, ali i uvek vraćan među startere, jer je donosio veliku prevagu. Inače, Leonardo je u Al Ahliju imao zagarantovanih 2.200.000 evra godišnje zarade.

VIDEO: Lalatović poručio Partizanu da će morati da puste krv da bi eliminisali Čukarički iz Kupa

(Telegraf.rs)