Partizan ne staje: Da li je on napadač od 30 golova o kojem Iliev priča? (VIDEO)

Sportski direktor Ivica Iliev nedavno je u razgovoru za Telegraf najavio golgetera koji bi doneo titulu crno-belima, a da li je u pitanju bivši igrač koji se proslavio u prvom mandatu u Humskoj

Pomno u Partizanu prate razvoj situacije u slovenačkom i mađarskom šampionatu, jer bi poklapanjem određenih kockica mogli da dobiju ime trenera za narednu sezonu, a prati se intenzivno u borba za opstanak u Turskoj, gde je na skeneru potencijalni napadač.

Sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev je u razgovoru za Telegraf nedavno najavio napadača koji postiže 25-30 golova po sezoni, a da li je u tom trenutku već imao na umu jednog bivšeg igrača, koji se proslavio u Partizanu u prethodnom mandatu?

>>> Otkriveno ko je Zvezdin tajni adut u pregovorima sa pojačanjima: Uz njega pobeđuju Partizan za potpis igrača (VIDEO)

Crno-beli najviše vole da posluju sa svojim igračima - povratnicima, sa decom koja su odrasla u Humskoj i znaju šta znači nositi dres kluba iz Humske, a u profil se idealno uklapa – Petar Škuletić, koga će finalista Kupa Srbije pokušati da angažuje ukoliko se za to ukaže i najmanja mogućnost, saznaje Telegraf.

>>> Procurila Partizanova lista pojačanja za leto: Legenda zagrebačkog Dinama glavni pik!

Činjenica je da Škuletić u Genčlerbirligi stigao pre godinu dana iz ruske Lokomotive i da ga ugovor saTurcima obavezuje još toliko, tačnije do 30. juna 2019. godine. Ali isto je tako činjenica da pomenutom klubu ne ide dobro u turskom šampionatu i da se trenutno nalazi u zoni ispadanja, a na to upravo nade polaže Partizan.

Niame, u poslednjih osam mečeva Genčlerbirligi je šest puta poražen, jednom je remizirao i samo jednom slavio, pa se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, dva kola pred kraj takmičenja i teško je verovati da će zdržati status prvoligaša. To je upravo "kvaka" za koju se hvataju crno-beli, verujući da napadač neće želeti da igra u nižem rangu takmičenja.

Ne treba zaboraviti i vrlo dobre odnose Škuletićevog agenta sa Partizanom, preko koga crno-beli i "ispipavaju" mogućnost za eventualni drugi povratak napadača u Humsku. Isti čovek inače zastupa i Ognjena Ožegovića, što je još jedan plus više za obe strane.

Podsetimo, Škuletić je i prošlog leta bio na meti Partizana, koji je tada čekao rasplet u raskidu ugovora između napadača i Lokomotive. Međutim, do saradnje nije došlo, jer se u celu priču umešao Genčlerbirligi i ponudio znatno bolje uslove fudbaleru, za nijansu niže od onih koje je imao u Moskvi. Zato su crno-beli morali da se povuku i traže druga rešenja.

I ovoga puta će takođe sve zavisiti od samog Škuletića i njegove želje da se vrati u Partizan, a pre svega od konačnog dogovora fudbalera sa Genčlerbirligijem. Crno-belima zato ostaje samo da čekaju i nadaju se povoljnom ishodu.

Petar Škuletić nije sjajno počeo u Turskoj, na početku nove epizode u karijeri je bio prikovan za klupu, ali je kasnije dobio priliku i vezao nekoliko efikasnih serija. Do sada je u Genčlerbirligiju odigrao 29 mečeva, u kojima je postigao deset golova i upisao tri asistencije, a neki od golova bili su spektakularni.

Navijači Partizana ga pamte po sjajnoj sezoni 2014/2015, u kojoj je na 28 mečeva postigao 21 gol i nadaju se da upravo on taj golgeter koji bi mogao da vrati titulu u Humsku.

PARTIZAN GA DOBRO UNOVČIO

Samo godinu dana je Petar Škuletić proveo u Partizanu u “drugom mandatu”, pošto je posle omladinske škole napustio Humsku i branio boje austrijskog LASK-a, Zete (pozajmica), Vojvoidine i Radničkog iz Niša, gde je bio pozajmljen iz Novog Sada. Ipak, sjajna sezona u Humskoj, u tandemu sa Dankom Lazovićem, preporučila ga je ruskoj Lokomotivi.

Crno-beli su tada mudro odredili izlaznu klauzulu od minimum 4.000.000 evra za obeštećenje. Tadašnji trener Moskovljana Miodrag Grof Božović je inicirao transfer, a Partizanu je pripalo 3.200.000 evra, isplaćenih “ u komadu”, dok je Škuletićevom menadžeru na račun “leglo” preostalih 800.000 evra.

Inače, malo je nedostajalo da Škuletić nešto pre odlaska u Moskvu završi u Francuskoj, pošto je iste zime stigla ponuda Lila od 2.500.000 evra. Odlazeći predsednik Dragan Đurić je hteo da proda fudbalera, ali je njegov Upravni odbor stopirao transfer. Jer, u Humskoj se spremala smena vlasti, pa su pojedni članovi smatrali da o statusu napadača treba da odlučuju novi čelnici. Što se na kraju i dogodilo.

VIDEO: Pogledajte kako je Škuletić reagovao kada je na košarkaškom derbiju trebalo da prođe pored Delija

(Telegraf.rs)