Otkriveno ko je Zvezdin tajni adut u pregovorima sa pojačanjima: Uz njega pobeđuju Partizan za potpis igrača (VIDEO)

Zašto najbolji strelac Zvezde nije potpisao za Partizan, iako je imao njihovu ponudu pre crveno-belih

  • 20

Crvena zvezda je prethodnog leta dovela veliki broj igrača koji su se pokazali kao prava pojačanja i doprinela su osvajanju titule i istorijske sezone u Evropi.

Među njima je bilo čak 6 igrača, koji su svojevremeno povezivani ili su pregovarali sa Partizanom. Na sreću navijača crveno-belih, na kružnom toku kod Autokomande skrenuli su u Ljutice Bogdana i to je uticalo na ishod ove sezone.

Jedan od njih je i Aleksandar Pešić, najbolji strelac Superlige, koji je oborio rekord sa 25 golova za sada, koji može da pojača do kraja sezone.

Neki od njih nisu želeli za pregovarački sto sa Partizanom jer navijaju za Zvezdu, pa su u njihovo ime pregovarali njihovi

Tokom razgovora u velikom intervjuu za Telegraf, Pešić je opisao i kako su izgledali njegovi pregovori sa Zvezdom i sa Partizanom.

Crno-beli su ga prvi zvali, i on to nikada nije krio, pregovori jesu postojali, ali on lično nije želeo da razgovara sa čelnicima iz Humske, već je za to ovlastio svog oca.

Aleksandar Pešić je ove sezone postigao 29 golova u svim takmičenjima, a imao je i 19 asistencija; Foto: Crvenazvezdafk.com

- Biću iskren, uvek sam govorio šta sam mislio. Jesu me ljudi iz Partizana kontaktirali, ali nisam hteo ja da pregovaram sa njima, već je to radio otac to radio. Da budem iskren, ja sam Zvezdaš, volim Zvezdu, imao sam oba ugovora pred sobom i mogao sam da biram.

- Nisu to bile neke razlike u našem fudbalu, ali kada voliš Zvezdu i kada znaš koliko je ona moćna i jaka, mislim da tu nema potrebe da se razmišlja o tome. Tako da, jesu, kontaktirali su me, ali nisam hteo da pregovaram ja, nego je pregovarao moj otac - objasnio je Pešić.

Kada ga je zvala Zvezda, došao je lično na Marakanu. Oduševio se samim dolaskom u kancelarije Marakane, koje krase fotografije iz bogate istorije, veliki trofeji, i već tada su crveno-beli stekli početno dobar ambijent za postizanje dogovora.

Džajo, dođi na pregovore sa Pešićem da ga lakše ubedimo: Zvezdan Terzić u razgovoru sa Draganom Džajićem; Foto: MNPress

A onda je u kancelariji pored čelnika Zvezde video i legendu kluba, Dragana Džajića, koji je očigledno tajni adut crveno-belih na pregovaranjima sa igračima. Kada vide takvu legendu, igračima nije svejedno da se premišljaju i da odbiju ugovor.

>>> Oglasio se i Džaja posle Zvezdine titule, morao je da prizna jednu stvar

Kako sam Pešić kaže, kada je takvo ime poput Dragana Džajića igralo u Zvezdi, ko je on da razmišlja da potpiše. To je ubrzalo ceo proces i on je uskoro postao novi igrač Zvezde, a ostalo je istorija.

Aleksandar Pešić i Mitar Mrkela na promociji u Zvezdi; Foto: crvenazvezdafk.com

- Sa Zvezdom smo došli i otac i ja i tada smo počeli pregovore dok sam bio na pauzi u Tuluzu. Jeste, kada dođete na sastanak i kada vidite sve one slike, ko je sve tu igrao, na pregovorima je u tom trenutku bio i Dragan Džajić, kada vidite takvu legendu da je došao tu, nije vam svejedno.

- Takva imena su igrala u Zvezdi, i sada dođe jedan Aleksandar Pešić i razmišlja da li da potpiše za Zvezdu? Dovoljno je bilo kada sam ušao, video sam šta je, naravno dogovorli smo se oko nekih sitnca i rekao sam ocu to je to, vraćam se u Zvezdu i to je za mene bio kraj - prisetio se Pešić u razgovoru za Telegraf.

VIDEO: Intervju, Aleksandar Pešić za Telegraf: Kako je hteo da završi karijeru, koji govor Milojevića je preokrenuo sezonu

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GM

    10. maj 2018 | 23:25

    Kakva laz. On i tata se nudili Partizanu, ali Partizan nije hteo da ga plati koliko su trazili.

  • Trtoguz

    10. maj 2018 | 23:56

    Institucija zvana Zvezda..kako je odbiti...

  • nscz

    11. maj 2018 | 05:26

    Pa trofeji koji mogu da se vide na Marakani ne mogu se videti u Humskoj. A i zna se za koga se navija... komsije neka probaju da komsijama ipak su oni drugi najveci Hrvatski klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA