Saznajemo: Tavamba na putu ka Seriji A, Partizanu 2 miliona evra!

Oba kluba moraju da reše problem sa brojem stranaca kako bi ušli u eventualnu finalizaciju posla sa napadačem i crno-belima

Kako evropske kvalifikacije za narednu sezonu počiju nešto ranije nego inače, u Partizanu su neka pojačanja rešili po "ubrzanom postupku" (Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš), a sa nekima su, pak, debelo zagazili u pregovore (Goran Zakarić, Martin Milec, Leonardo).

Sa druge strane, prodaja će, zbog Svetskog prvenstva, verovatno ići malo sporije nego inače, ali nisu isključena ni dešavanja u tom smeru. Prvi na listi za odlazak je Leandre Tavamba, koji je, saznajemo, trenutno najbliži Italiji, iako za napadača postoje još i interesovanja iz Kine i Turske.

Konkretno, Tavamba je u ovom trenutku između Kjeva Verone i ekipe SPAL, čije boje od zimskog prealznog roka brani još jedan bivši “partizanovac” - Everton Luiz.

Oba italijanska kluba su u potrazi za napadačem i oba su zainteresovana za Tavambu, ali prvo moraju da se poklope neke kockice da bi došlo do završne realizacije transfera.

To se pre svega odnosi na broj stranaca u oba kluba, koji moraju da "raščiste" deo postojećeg kadra kako bi se otvorila mogućnost saradnje sa Partizanom i Tavambom.

Napadač crno-belih je i tokom zimskog prelaznog roka bio interesantan klubovima iz "Kalča" i to upravo Kjevu i Đenovi, ali je problem napravio "višak stranaca", kao i visina obeštećenja zbog koje transfer na kraju nije realizovan. Jer, naprosto nije bilo dovoljno vremena, pa je Kamerunac ostao u Humskoj.

SPAL, koji se prošlog leta posle pola veka vratio u Seriju A i uspeo da opstane u minuloj sezoni, u potrazi je za napadačem, a imao je više nego pozitivno iskustvo sa Evertonom Luizom, koga je za 600.000 evra kupio od crno-belih. Otuda verovatno i želja za novom saradnjom...

Ne treba nikako zaboraviti ni činjenicu da skora o karijeri Leandrea Tavambe brine Ivica Pavlović, koji u poslednjih nekoliko godina odlično posluje sa italijanskim klubovima odvodeći srpske igrače (Saša Lukić, Nikola Ninković, Marko Stojanović, Nikola Dukić, Luka Marković...) i trenutno je verovatno naš najuticajniji menadžer na tom tržištu.

U svakom slučaju, Tavamba će danas započeti pripreme sa crno-belima, jer ima važeći ugovor sa klubom, ali će sačekati prvu konkretnu ponudu, koja će zadovoljiti i njega i Partizan i gotovo sigurno napustiti klub ovoga leta.

OBEŠTEĆENJE 2.000.000 EVRA, MINIMUM...

Pisali smo pre nekoliko dana da je Partizan odredio minimalnu cifru za obeštećenje koju neki klub mora da uplati ukoliko želi da angažuje Leandrea Tavambu. Radi se o 2.000.000 evra, s tim da bi crno-beli verovatno razmišljali i malo fleksibilnije ako bi ponuda bila približna pomenutom novcu.

Partizan se vodio činjinicama, da je Tavamba u prošloj sezoni bio jedan od nosilaca igre tima (51 utakmica, 19 golova, 12 asistencija), te da je postao i A reprezentativac Kameruna, što svakako utiče na cenu.

VIDEO: Rikardo Gomeš stigao u Partizan i poslao poruku Grobarima

(Z. Ivković)