Albanci sa Kosova najavljuju žestoko navijanje za Švajcarsku protiv Srbije: Imaju bolesne poruke, javio se i ujak Behramija!

Biće ovo više od igre, a fudbaleri poreklom iz južne srpske pokrajine će biti posebno motivisani

Reprezentacija Srbije u petak od 20 časova igra protiv Švajcarske ključni meč za plasman u nokaut fazu Mundijala.

Taj meč će biti više od igre, ne samo zbog važnosti meča, već i zbog toga što u ekipi Švajcarske igra veliki broj albanskih fudbalera poreklom sa Kosova i Metohije, koji će imati poseban motiv da Srbiji pomrse račune.

Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami, Blerim Džemaili su možda i ključni igrači "Sajdžija" i svi su počeli meč protiv Brazila u 1. kolu, i svi će verovatno od starta igrati i protiv Orlova.

>>> Švajcarci iznervirali Savićevića: Dejo genijalno odgovorio kako će Srbija da zaustavi Šaćirija

Svima je zajedničko da su Albanci i svi sem Džemailija su rođeni na Kosovu, dok je on poreklom iz Makedonije. Svi oni su kao deca izbegli u Švajcarsku, uglavnom tokom rata na Kosovu, a često u svojim intervjuima ističu to, a nisu zaboravljali i da "pljunu" po srpskoj državi, kao što je Granit Džaka to uradio u velikom intervjuu u kojem je pričao da mu je otac robijao u Beogradu samo zato što je bio Albanac.

Tek kasnije je otkriveno da je u pitanju ozbiljna laž i obmana, jer u dokumentima zatvora nema nikog ko se zove i preziva kao njegov otac.

Posebno se u isticanju svog porekla sa Kosova, kao i promosivanja tzv. države ističe Đerdan Šaćiri, koji je provocirao i pred Mundijal objavljivanjem kopački koje će nositi tokom meča (sa zastavama Švajcarske i tzv. Kosova).

Takođe je i u izjavama bio zapaljiv, a i posle žrebanja grupa za Mundijal istakao je da je srećan zbog toga što će igrati protiv Srbije.

I Valon Behrami, koji je bio pod znakom pitanja za duel protiv Srbije zbog povrede, ali je odmah poručio da nema drame i da će sigurno biti spreman, a verovatno i posebno motivisan za duel sa Srbijom.

Njegov ujak Čauš Behrami rekao je da će Valon imati specijalnu motivaciju za pobedu protiv Srbije, jer su, kako je rekao, njegovi roditelji patili na Kosovu do 1999. godine.

I obični građani koji su intervjuisani na Kosovu uoči ovog meča ističu da će svim srcem biti uz Behramija, Šaćirija, Džaku...

- Kada igra Švajcarska, to je isto kao da igra Kosovo. Celo Kosovo će biti ispred TV ekrana i navijaće za pobedu protiv Srbije - rekao je Daut Maloku, 46-godišnji učitelj za AFP.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Švajcarske

- Švajcarska je treća ekipa za koju mi navijamo posle Kosova i Albanije - rekao je radnik iz Žegre, mesta pored Gnjilana gde je rođen Šaćiri.

- Navijači sa Kosova će uživati u pobedi Švajcarske više nego sami Švajcarci - rekao je sportski novinar Škumbin Sekiraga.

Meč sa Švajcarskom biće istorijski. Kvota na pobedu Srbije je 2,85, a na trijumf bez primljenog gola čak 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Švajcarska.

VIDEO: Kako je Dušan Tadić odgovorio na zapaljive izjave Džake i Šaćirija?

(Telegraf.rs)