Džaka uhvaćen u masnoj laži! Albanac obmanuo Engleze da mu je otac robijao u Beogradu, a svašta je još ispričao!

Džaka je zaboravio da se sve može proveriti

  • 21

Švajcarski fudbaler poreklom sa Kosmeta, Granit Džaka, slagao je da je njegov otac Ragip pre dve decenije bio u beogradskom zatvoru i da je zlostavljan.

On je za "Gardijan" rekao u jednom intervjuu kako mu je otac 1986. bio učesnik demonstracija, zbog čega je osuđen na šest godina robije.

Navodno, njegov otac Ragip je studirao u Prištini, kao 22-godišnjak je bio na protestima protiv komunističkog režima SFRJ, pa je zatim tri i po godine proveo u ćeliji beogradskog zatvora.

Informer je ovo proverio u Ministarstvu pravde i nije pronađen Ragip Džaka nigde u dokumentima!

Foto: AP/Tanjug

- Ragip Džaka nikada nije ležao ni u jednom beogradskom zatvoru. Proverili smo sve dokumente za 1986. i nigde se njegovo ime ne pominje. Da je bio u pritvoru makar jedan dan, a kamoli da je tri i po godine proveo iza rešetaka, to bi bilo zapisano i lako bismo pronašlo u arhivi - rekao je za Informer izvor iz Ministarstva pravde.

Podsećanja radi, Džaka se baš raspričao, čak je naveo kako mu je otac bio često žrtva maltretiranja u zatvoru.  Navodno je tražio od oca da mu često priča o tom događaju i šta je sve proživeo u zatvoru. Granitov brat Taulant je reprezentativac Albanije i bio je akter tuče u Beogradu kada se igrao kontroverzni meč prekinut dronom, a roditelji su im poreklom iz Kuršumlije.

- Ragip je bio ponosan Kosovar i smatrao je da taj narod ima pravo da postoji, da se čuje i njihovo mišljenje. Ustao je i pobunio se zbog toga. Tražio je demokratska prava kao što je glasanje. Nisam saznao zašto su ga pustili na slobodu pre nego što je odležao svih šest godina. Mislim da je tu sklopljen dogovor da on i svi ostali demonstranti drže usta zatvorena i da više ne prave probleme oko toga. Zato su moji roditelji ubrzo otišli za Švajcarsku - naveo je Džaka, ali papiri tvrde drugačije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA