Mihajlović dobio otkaz posle 9 dana, ali je to samo mali deo cirkusa koji se dešava u Sportingu! (FOTO)

Srpski stručnjak je bio žrtva smene predsednika na čelu lisabonskog kluba

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović otpušten je iz lisabonskog Sportinga posle samo devet dana rada u klubu.

>>>Znam za Partizan i za večiti derbi, sarađivao sam sa Đukićem: Mark Valijente predstavljen kao novo pojačanje crno-belih (FOTO)

Novi predsednik Hose Sousa Kintra, naslednik Bruna De Karvalja, čoveka koji je doveo Mihajlovića za trenera, izjavio je da je došlo do raskida ugovora sa srpskim stručnjakom.

 - Odlučili smo da prekinemo saradnju sa Mihajlovićem. Brzo ćemo naći novog trenera, predstavićemo ga u ponedeljak - rekao je Kintra na konferenciji za medije.

Iako je prvobitno potpisana trogodišnja saradnja, Sporting je dobio novu upravu prošle nedelje koja je izglasala da se otpusti Mihajlović, ali će naš stručnjak iskoristi klauzulu i dobiti obeštećenje.

U ekipi Sportinga trenutno vlada pravi haos. Zbog napada navijača na njih zbog lošeg finiša prošle sezone, čak devetorica fudbalera su zatražila raskid ugovora.

>>>Crveno-beli prave moćan tim: Reprezentativac Gane stiže u Zvezdu! (VIDEO)

Pored portugalskih reprezentativaca, Vilijama Karvalja, Bruna Fernandeša i Želsona Martinsa, raskid ugovora je tražio i prvi golman reprezentacije Portugalije, Rui Patrisijo, koji je prešao u redove Vulverhemptona.

Klub je takođe napustio i prvi trener ekipe, Žorž Žezus, a sada je i Siniša Mihajlović prekinuo saradnju u rekordnom roku.

Očigledno je da lisabonski velikan ovih dana predstavlja mesto koje bi svi ozbiljni fudbalski radnici želeli da zaobiđu.

VIDEO: Navijač Brazila zažalio što je upao među Srbe

(Telegraf.rs/Tanjug)