Klub koji se gasi i igra amatersku ligu tužio Partizan zbog "Ozila iz Ukrajine": Crno-beli u novom problemu pred UEFA

Ukrajinski klub od juna u amaterskom rangu takmičenja, ali se nije ugasio i pred UEFA potražuje 200.000 evra obeštećenja za bivšeg igrača

Jedna pogrešna informacija, pogrešna pretpostavka, ali, pre svega - lažni signal posrednika u transferu (neki od njih su veoma bliski Upravi kluba, a neki Fudbalskom savezu Srbije), doveli su Partizan u bizaran problem sa igračem koga su se crno-beli uslovno već oslobodili sredinom leta.

Reč je o Juriju Vakulku, čiji je bivši klub Dnjepar prijavio Partizan UEFA, smatrajući da je oštećen prilikom transfera veziste u Humsku i potražuje od srpskog vicepravaka obeštećenje od skoro 200.000 evra, saznaje Telegraf.

Odlazak Vakulka na pozajmicu u Arsenal iz Kijeva trebalo je da rastereti ekipu crno-belih na poziciji zadnjeg veznog, donekle i budžet, iako vezista i nije imao preveliku platu, s obzirom da iz ukrajinskog kluba stigao kao slobodan igrač. Bar se tako mislilo, jer se Dnjepar, navodno, gasio pritisnut finansijskim problemima.

Odnosno, tako su tvrdili pomenuti posrednici u transferu, koji su ubedili čelnike Partizana da je potrebno da plate samo trening-kompenzaciju za Vakulka, na ime njegovog fudbalskog školovanja u Dnjepru. Obeštećenje, ubeđivali su, nije potrebno, iako se radilo o kapitenu mlade selekcije Ukrajine, jer je klub iz Dnjepropetrovska “na aparatima”.

Pretpostavka se ispostavila kao veoma pogrešna, jer se Dnepro ni posle ni tri godine očaja, dugova prema bivšim igačima, trenerima, zaposlenima – nije ugasio. To je trebalo da se desi ovoga leta, međutim, umesto “katanca na bravi”, FIFA je početkom juna 2018. godine prebacila ukrajinski klub iz trećeg ranga takmičenja u amaterski nivo.

Ali, klub je nastavio da postoji, a kontroverzni vlasnik, ukrajinski biznismen Igor Valerevič Kolomojskij je odlučio da iz udobne fotelje u Švajcarskoj, gde je inače nastanjen, potegne neke veze i naplati novac, između ostalog i pomenutih skoro 200.000 evra od Partizana za Jurija Vakulka.

Crno-beli će pokušati da se izvuku iz problema bez finansijske štete, ali je to gotovo nemoguća misija.

VIDEO: Pogledajte napad na ložu Partizana u Nišu

(Z. Ivković)