Lester potvrdio crne slutnje: Vlasnik kluba poginuo u padu helikoptera, poznato i ko je bio s njim u letelici!

Niko od pet osoba, koliko ih je bilo u helikopteru, nije preživeo

Crne slutnje dobile su, nažalost, zvaničnu potvrdu! Vlasnik Lestera Vičaj Šrivadanapraba poginuo je u padu helikoptera u subotu veče!

Ovo je u nedelju veče, na svom zvaničnom sajtu, objavio upravo klub:

- Sa najdubljim žaljenjem i kolektivnim slomljenim srcem potvrđujemo da je naš predsednik bio među onima koji su tragično izgubili živote, kad se helikopter sa još četiri osobe u njemu srušio izvan stadiona. Niko nije preživeo - stoji u saopštenju Lestera.

Posle ove nesreće čekala se samo zvanična potvrda da je Šrivadanapraba poginuo.

Podsetimo, njegov helikopter se srušio i eksplodirao sat vremena posle meča Lestera i Vest Hema.

Prvobitne informacije glasile su da su, pored njega, u avionu bili i njegova ćerka, kao i trener i sportski direktor kluba.

Međutim, sve troje su u nedelju ujutru demantovali da su se nalazili u letelici.

Klub nije otkrio ko su preostale četiri osobe koje su se nalazile u helikopteru sa ovim tajlandskim milionerom, ali je ''Skaj Njuz'' izašao u javnost sa ovim podacima od policije.

U pitanju su dva člana osoblja - Nusrar Suknamai i Kaveporn Punpare, kao i pilot Erik Svejfer i putnica Izabela Roza Lehovič.

Prema navodima medija u Britaniji, Svejfer i Izabela su bili u vezi, a ona je po profesiji bila instruktor leta.

Ko je bio Vičaj Šrivadanapraba?

U avgustu 2010. godine, tada novi vlasnik Lestera, čije se bogatstvo prema Forbsovoj listi procenjuje na oko 4,6 milijardi evra, preuzeo je klub.

Njegov novi tim je iz Čempionšipa ušao u najjaču Ligu Engleske i to posle deset godina, u sezoni 2014/2015, da bi dve godine kasnije pod vođstvom Klaudija Ranijerija, klub zaigrao kao nikada ranije.

Te 2016. godine fudbalska bajka se završila na najlepši mogući način - ekipa iz Čempionšipa bez ijednog zvučnog imena i prekomernog bacanja novca uspela je da završi sezonu ispred najvećih engleskih velikana.

Bogati vlasnik je, i te kako, znao da nagradi i počasti najzaslužnije za titulu, pa je svakom igraču šampionske generacije kupio najnoviji automobil BMV i8, od kojih je svaki koštao 120.000 evra.

On je na ovaj način želeo da se zahvali igračima, jer je recimo samo menadžer Klaudio Ranijeri u svom ugovoru imao klauzulu o milionskom bonusu u slučaju osvajanja titule.

Vičaj je rođen u tajlansko-kineskoj porodici, oženjen je i ima četvoro dece, a u Lesteru ga svako prepoznaje kao osobu koja je od kluba koji je tavorio u Čempionšipu, 2009. godine i igrao u u trećem rangu takmičenja, sa fudbalerima koji su opisivani kao''otpadak'' drugih timova, uz trenera Ranijera stvorio najprijatenije iznenađenje Evrope 2016. godine.

Svakako, ostaće zapamćena prva titula Lisica u 133 godine dugoj istoriji, kao i način na koji je osvojena.

(Telegraf.rs)