Zvezda definitivno bez Boaćija u borbi za Kup

Opcija manje u napadu za Vladana Milojevića do kraja šampionata

Foto: Marko Jovanović

Ričmond Boaći je povredu zadobio 13. aprila na duelu Crvene zvezde protiv Radničkog u Nišu, i mada se činilo da se oporavio i da će odigrati ovih nekoliko utkamica do kraja sezone, ipak će produžiti još malo bolovanje.

Stameni napadač od kako se varatio u Crvenu zvezdu iz Kine ima česte probleme sa povredama. Zbog togaje za celu sezonu skupio svega 18 mečeva, ali je na njima uspeo da upiše čak 13 pogodaka.

Ipak, ovo neće bili veliki hendikep za četu Vladana Milojevića, jer se pokazalo da Pavkov i te kako može da nosi ekipu na svojim leđima, ali i da mlađani Joveljić i te kako zna da zatrese mreže, bez obzira ko je ispred njega.

Foto: A. Nalbantjan

Status Ričmonda Boaćije na Marakani je i dalje nepoznat. U slučaju dobre ponude čelnici kluba će verovatno pustiti povremenog reprezentativca Gane da ide.

I ako je klubska sezona za njega završena, čelnci kluba ali i sam Boaće se nadaju da će biti spreman do 21. juna i da će moći da konkuriše za nacionalni tim na Kupu Afričkih nacija. Ovo bi puno značilo i Crvenoj zvezdi jer eventualne dobre podigle bi visokom napadaču vrednost.

VIDEO: Ričmond Boaći na kolicima iznet sa stadiona

(Telegraf.rs)