SAZNAJEMO! Vrela argentinska krv stiže u Partizan, crno-beli dovode Kavaljara iz Tigrea! (VIDEO)

Vezisti je primarna pozicija u organizaciji igre, a odlično se snalazi i na krilu. Nedavno je postigao gol i asistirao u velikoj pobedi na River Plejtom

Argentinski fudbaler – Huan Ignjasio Kavaljaro (24) biće, pored Umara Sadika iz Rome koga smo juče najavili, drugo inostrano pojačanje Partizana u letnjem peralznom roku, saznaje Telegraf!

Radi se o ofanzivnom vezisti ekipe Tigrea, kome 30. juna ističe ugovor sa pomenutim klubom, pa novajlija u Humsku stiže kao slobodan igrač na tržištu i, ako sve bude po planu, potpisaće ugovor već početkom naredne sedmice!

Radi se o fudbaleru kome je primarna pozicija u iza napadača, odnosno najbolje se snalazi kao organizator igre, ali može uspešno da se odgovori i obavezama i po krilima. Visok je 171 centimetar, bolje se služi desnom nogom (mada koristi i levu), ima odličan pregled igre i šut, kao i brzinu svojstvenu latinoameričkim igračima. Njegova trenutna vrednost na tržištu iznosi preko 1.500.000 evra.

Naravno, Partizan ne bi bio u mogućnosti da isplati obeštećenje, ali kako igraču ističe saradnja sa Tigreom, slobodan je na tržištu i jako inspirisan da dođe u Evropu, ne bi li skrenuo pažnju na sebe i ostvario dobar transfer u budućnosti.

E, to je priča u koju se crno-beli uklapaju u vezi sa ambicijama Argentinca i tako je uopšte i došlo do saradnje. Kavaljaru je potreban novi izazov, “odskočna daska” za Stari kontinent, a klub iz Humske je možda i najbolja sredina za tako nešto.

Inače, Kavaljaro je rođen u Parani, u provinciji Entre Rios, a fudbalom je počeo da se bavi u mlađim selekcijama ekipe Union De Santa Fe, koji, baš kao i Tigre, igra u najjačoj ligi Argentine.

NA RADARU ANDERLEHTA U MLAĐIM SELEKCIJAMA

Potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Unionom još 2012. godine i već tada se njegovo ime vezivalo za neke evropske velikane, pre svih belgijski Anderleht koji je dugo pratio. Posle samo jedne sezone u matičnom klubu, prešao je u redove San Lorenca, koji ga je otkupio za 600.000 evra.

Odigrao je u novom klubu 25 mečeva za dve sezone, pa je 2015. prosleđen na pozajmicu na pozajmicu u ekvadorski Kuito, potom i Estudijantes, posle čega se vratio u San Lorenco.

Od 4. avgusta 2018. branio je boje pomenutog Tigrea, u čijim redovima je odigrao 17 utakmica, uz tri gola i dve asistencije. Poslenji put se našao na terenu čuvenog stadiona River Plejta “Monumental”, pre mesec dana, na kome je upisao gol i asistenciju i velikoj pobedi njegovog tima (3:2)

Huan Ignjasio Kavaljaro je upisao i tri meča za mladu selekciju Argentine, a u Humskoj se nadaju da su konačno našli igrača koji može da pruži Partizanu ono što je i Brazilac Leonardo – sportske uspehe i zagarantovan novac od transfera u budućnosti.

VIDEO - Savo iskreno o igračima: Niko nema povlastice, prema svima sam isti

(Z. Ivković)