≫ 

SAZNAJEMO! Partizan dovodi napadača Rome! (VIDEO)

Fudbaler će za početak doći na pozajmicu, uz mogućnost otkupa na kraju sledeće sezone

  • 38

Napadač italijanske Rome – Umar Sadik (22) biće peti fudbaler koji stiže u Partizan u letnjem prelaznom roku (Pešukić,  Brežančić, Vujičić, Dinga, Lutovac), saznaje Telegraf.

Radi se o mladom reprezentativcu Nigerije, koji je ugovorom vezan za "vučicu", a proteklu sezonu je proveo na pozajmici u Peruđi.

Pregovori dva kluba su u završnoj fazi i, za početak, se radi o pozajmici Sadika, koja sadrži i otkupnu klauzulu, ukoliko sve tri strane budu zadovoljne na kraju predstojeće sezone.

To je zapravo bio jedini način da klub iz Humske obezbedi transfer Sadika u svoje redove, jer Roma, iako u ovom trenutku Nigerijac nije u prvom planu, skupo ceni svog igrača sa srpske uslove – minimum 1.500.000 evra za obeštećenje.

Otuda su crno-beli posegli za ovakvim angažmanom, nadajući se da će u isto vreme naredne godine biti u povoljnijoj situaciji da pregovaraju o otkupu, pod uslovom, naravno, da i Sadik pokaže ono što se od njega očekuje.

Nigerijac je inače bio i na meti Napolija u jednom trenutku, međutim, kako su se u pomenutom klubu promenile određene strukture u sportskom sektoru, taj transfer nije realizovan, iako su Napolitanci uveliko pregovarali sa Romom.

ROMA GA PLATILA 2.000.000 EVRA

Sadik je rođen u Kaduni, u Nigeriji, gde je i počeo da se bavi fudbalom, u Akademiji "Budućnost Afrike", a nastavio je i na "Abuja akademiji fudbala". Skauti iz Italije su ga primerili na turniru "Kvarnerska rivijera" u Hrvatskoj, 2013. godine, gde je njegova akademija pobedila, a Sadik je bio ubedljivo najbolji strelac takmičenja.

Usledio je ubrzo poziv iz člana Serije B – Specije, koja je potpisala ugovor sa napadačem i poslala da na pozajmicu u Lavanjeze (Serija D). U toj sezoni Sadik je na 26 utakmica postigao čak 24 gola i postao najbolji strelac u Italiji u omladinskoj selekciji.

Leta 2015. godine italijanski velikan Roma je angažovala Sadika i to isprva kao pozajmljenog igrača Specije. U prve četiri utakmice u Primaveri za "vučicu" postigao osam golova i upisao tri asistencije.

To ga je i preporučilo u najjaču selekciju, gde je u novembru iste godine i debitovao u Seriji A, zamenivši Huana Iturbea u 88. minutu gostovanja Bolonji. Na kraju pomenute sezone Roma je otkupila Sadika za 2.000.000 evra.

POZAJMICE POSLE RIMA

Naravno, kako u rimskom klubu po pravilu igraju vrhunski napadači, iskusni i veoma skupo plaćeni, Roma je odmah prosledila Sadika na novu pozajmicu.

Prvo u Bolonju, zatim Torino, pa u holandsku Bredu, škotski Glazgov Rendžers, na posletku i u Peruđu, gde je proveo proteklih šest meseci (11 mečeva, tri gola, tri asistencije).

Što se osnovnih generalija tiče, Sadik ima 22 godine, veoma je visok – 192 centimetra i bolje se služi desnom nogom. Član je mlade reprezentacije Nigerije (šest mečeva, četiri gola), a bio je deo pomenute selekcije i na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Umar Sadik je projektovan u Humskoj kao zamena za Rikarda Gomeša, koji će gotovo sigurno biti prodat u Al Šaržu iz Emirata.

VIDEO - Saša Ilić posle oproštajnog meča

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFK

    21. jun 2019 | 21:41

    Ovaj prijatelj obećava! Sledece sezone 30+ golova u svim takmicenjima! Zivi bili pa videli

  • partizan🏆

    21. jun 2019 | 22:30

    bice Partizan opet jak.nek se plase komšije 😉😉

  • JDAleksandar

    21. jun 2019 | 22:28

    Ja kapiram da bi Ramosa umesto Vujacica ili Marsela umesto Brezancica? Kapiram da bi umesto ovog Benzemu? Dijara je dosao za 50.000 iz Beira Mara. Moreira je dosao free. Juca je dosao free. Sve ostalo je istorija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA